Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
13.09.2023 02:00

Mesto Partizánske chce pokračovať v obnove Námestia SNP a Parku J. A. Baťu


Na archívnej snímke pohľad na fontánu a v pozadí výškovú budovu na Námestí SNP v Partizánskom. Foto: TASR - Alexandra Moštková


Mesto Partizánske chce pokračovať v obnove Námestia SNP a Parku J. A. Baťu. Ďalšia etapa prác zahŕňa vybudovanie priestoru pre voľnočasové aktivity, náklady na realizáciu odhadla radnica na viac ako 320.000 eur, uchádzať sa bude i o mimorozpočtové zdroje.


Radnica má záujem vybudovať nový priestor pre športové a voľnočasové aktivity na južnej strane parku J. A. Baťu na Námestí SNP. "Vybudovaná bude rozšírená mlatová plocha, v ktorej budú osadené lavičky, piknikové sedenia, petang, rôzne herné a workoutové prvky pre deti, mládež a dospelých," konkretizovala radnica vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.         

Náklady na výstavbu samospráva odhadla na 326.547,46 eura bez dane z pridanej hodnoty. Investíciu chce financovať z fondov Európskej únie, výzvy na podporu regionálneho rozvoja. "Realizácia predmetu zákazky je podmienená schválením žiadosti o poskytnutie dotácie v oblasti podpory regionálneho rozvoja. V prípade schválenia dotácie tak bude financovaná z prostriedkov získaných na základe zmluvy o poskytnutí dotácie na projekt," upozornilo mesto.        

 Výstavba plochy pre voľnočasové a športové aktivity je pokračovaním projektu obnovy Námestia SNP a Parku J. A. Baťu v centre. S celkovou rekonštrukciou priestoru začalo mesto v roku 2022 podľa víťazného návrhu z medzinárodnej architektonickej súťaže. "Celý projekt sa sústreďuje jednak na rekonštrukciu komunikácií a vybudovanie nových chodníkov, cyklochodníka a verejného osvetlenia, ale aj vytvorenie pobytového zázemia pre občanov a celkovú obnovu parku a územia pred kostolom," pripomenula samospráva.         

Prvú etapu rekonštrukcie tzv. severnej časti námestia za 970.000 eur radnica realizovala a skolaudovala v roku 2022. S druhou etapou projektu na južnej strane, ktorej súčasťou je rekonštrukcia miestnej komunikácie, chodníka pre peších a vybudovanie cyklistického chodníka, začal dodávateľ v júli tohto roka. Náklady predstavujú približne 1,3 milióna eur.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.04.2020
SNM pokračuje v obnove Bojnického zámku
Investičné aktivity Slovenského národného múzea (SNM) pokračujú aj počas pandémie nového koronavírusu. Okrem obnovy Spišského hradu a Krásnej Hôrky múzeum v apríli zrealizovalo ďalšie práce na národnej kultúrnej pamiatke Bojnický zámok.
viac
18.11.2020
Vynovený Štúrov park už sprístupnili verejnosti
Zvolenčanom sa po niekoľkých mesiacoch opäť otvára Štúrov park. Jeho obnova bola súčasťou tretej etapy rekonštrukcie tamojšieho Námestia SNP.
viac
04.05.2022
Radnica hľadá dodávateľa rekonštrukcie Námestia SNP
Mesto Trnava spustilo verejnú súťaž na realizátora dlho očakávanej rekonštrukcie Námestia SNP. Obnoví sa jeho celkový vzhľad, dôležitým momentom bude zmena polohy pamätníka osloboditeľov, ktorý otočia o 90 stupňov.
viac
11.01.2023
Začína sa obnova Námestia SNP, vyžiada si rozsiahle zmeny v doprave
Od budúceho týždňa začne v Trnave realizácia dlho očakávaného projektu komplexnej obnovy Námestia SNP v centre mesta. Od pondelka 16. januára si preto vyžiada zmeny dopravnej situácie. Informovala o tom hovorkyňa radnice Veronika Majtánová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %