Pondelok 16.09.2024
Dnes má meniny 
Ľudmila
°C
02.09.2024 03:15

Vo Vrútkach bude podujatie Študuj dopravu


Ilustračný výrez plagátu


Zvýšiť záujem žiakov o štúdium na stredných odborných školách a vysokých školách v oblasti dopravy a poštových služieb je cieľom spoločného podujatia


Orgazizátormi podujatia s názvom Študuj dopravu sú Ministerstvo dopravy SR, mesto Vrútky, Stredná odborná škola dopravná Martin-Priekopa a ďalšie rezortné stredné odborné školy, Žilinská univerzita v Žiline, rezortní zamestnávatelia vrátane železničných spoločností a vybraných regionálnych partnerov .

Uskutoční 12. 9. 2024 vo Vrútkach na parkovisku pri železničnej stanici od 9.00 do 13.00 h.

Návštevníkom podujatia predstavia vystavovatelia odbory vzdelávania z oblasti dopravy a poštových služieb, ktoré je možné študovať na rezortných stredných odborných školách, prípadne vysokých školách. Žiakom poskytnú aj kariérové poradenstvo s odporúčaním ďalšieho študijného smerovania a výberu povolania.

Súčasťou sprievodného programu budú ukážky povolaní najmä v železničnej a cestnej doprave, riadenie rušňa prostredníctvom vlakového trenažéra, prehliadka vystaveného autobusu, kamióna, rušňa, diagnostika vozidiel aj dopravná výchova s informáciami o bezpečnosti cestnej premávky a cyklistickej dopravy.

Záujemcovia si budú môcť vyskúšať dopravné simulátory vrátane simulátora prevrátenia vozidla, virtuálnu realitu, nácvik poskytovania prvej pomoci, svoje vedomosti a zručnosti si preveria v dopravných kvízoch, súťažiach a kreatívnych aktivitách. Vstup na podujatie je bezplatný.

 

 

Autor: (Zdroj: Ministerstvo dopravy SR, ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.05.2017
Fotomaratón Martin 2017
Opäť po roku sa záujemcovia o fotografiu a súťaženie môžu tešiť na ďalší, v poradí už piaty ročník podujatia s názvom Fotomaratón Martin 2017. Účastníci budú vítaní 27. mája 2017 o 10. hodine v klubových priestoroch Turčianskeho kultúrneho strediska v Martine.
viac
25.05.2017
Na Turčianskom majálese to žilo folklórom
Združenie turčianskych muzikantov ZTUM zorganizovalo dňa 20. mája 2017 pred a v kultúrnej sále Kriváň vo Vrútkach Turčiansky majáles, realizovaný v rámci projektu „Keď husle zahrajú, nôžky zatancujú...“.
viac
25.09.2020
Jubilejný Michalský jarmok ponúkne tradičné radovánky
Jarmočnú atmosféru môžu zažiť návštevníci Múzea slovenskej dediny Slovenského národného múzea (SNM) v Martine na tridsiatom ročníku Michalského jarmoku, ktorý sa uskutoční v nedeľu 27. septembra. Informovala o tom kultúrno-propagačná manažérka SNM v Martine Milena Kiripolská.
viac
11.06.2024
Podujatie Študuj dopravu sa koná v priestoroch Múzea dopravy
Podujatie s názvom Študuj dopravu sa uskutoční v utorok 11. júna v priestoroch Múzea dopravy v Bratislave od 9.00 do 13.00 hod.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %