Pondelok 24.06.2024
Dnes má meniny 
Ján
°C
11.06.2024 11:10

Podujatie Študuj dopravu sa koná v priestoroch Múzea dopravy


Ilustračný výrez pútača


Podujatie s názvom Študuj dopravu sa uskutoční v utorok 11. júna v priestoroch Múzea dopravy v Bratislave od 9.00 do 13.00 hod.


Zvýšiť záujem žiakov o štúdium na stredných odborných školách a vysokých školách v oblasti dopravy je cieľom spoločného podujatia Ministerstva dopravy SR, rezortných zamestnávateľov vrátane železničných spoločností, rezortných stredných odborných škôl a vysokých škôl s názvom Študuj dopravu. Uskutoční sa v utorok 11. júna v priestoroch Múzea dopravy v Bratislave od 9.00 do 13.00 hod.

Návštevníkom podujatia, na ktoré je bezplatný vstup, predstavia vystavovatelia odbory vzdelávania z oblasti dopravy a poštových služieb, ktoré je možné študovať na rezortných stredných odborných školách, prípadne vysokých školách. Žiakom poskytnú aj kariérové poradenstvo s odporúčaním na ďalšie študijné smerovanie a výber povolania.

Súčasťou sprievodného programu budú informácie o povolaniach najmä v železničnej a cestnej doprave, riadenie rušňa prostredníctvom vlakového trenažéra a takisto aj prehliadka priestorov Múzea dopravy, ktoré oslavuje 25. výročie vzniku, vystavených rušňov a vozňov, autobusu, kamióna aj pojazdnej dielne. Záujemcovia sa môžu zúčastniť na dopravnej výchove, vyskúšajú si dopravné simulátory, virtuálnu realitu aj nácvik poskytovania prvej pomoci a svoje zručnosti a vedomosti si preveria v dopravných kvízoch, súťažiach a kreatívnych aktivitách.

Autor: (Zdroj: Ministerstvo dopravy SR, ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.11.2016
Do vianočnej dedinky na zámku Schloss Hof premáva autobus
Tento víkend otvorili Vianočnú dedinku na rakúskom zámku Schloss Hof neďaleko Bratislavy. Tradičné vianočné trhy budú sprístupnené každý víkend až do 18. decembra denne od 10. do 19. hodiny.
viac
13.03.2017
V Bratislave sa bude konať vedecké podujatie ku korunováciám uhorských kráľov
V utorok 14. marca o 16. hodine sa v Zrkadlovej sále Primaciálneho paláca bude konať vedecké podujatie „Bratislava – korunovačné mesto uhorských kráľov“.
viac
21.08.2020
Stredovek v Petržalke ukáže dobových šermiarov
Na Stredoveku v Petržalke vás prevedú obdobiami od Veľkej Moravy až po obdobie vlády Karola Róberta.
viac
17.09.2020
V Bratislave i Trnavskom kraji umožní verejná doprava cestu za kultúrou
Držitelia ročného predplatného lístka na mestskú hromadnú dopravu (MHD) v Bratislave budú môcť využiť bezplatný jednorazový vstup do Historického múzea Slovenského národného múzea (SNM) na Bratislavskom hrade.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.20 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.66 %