Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
13.10.2017 09:38

Víkend v bratislavskom regióne v znamení jesenných podujatí


Pozvánka.


Tento víkend vytiahnu do ulíc regiónu aj tieto podujatia: filmový festival Jeden svet 2017, Burza starožitností na Hrade Červený Kameň, 8. Lampiónový sprievod Bernolákovom, Petržalská šarkaniáda, Pezinský strapec , Veteránska jazda v Modre a Bratislava Mozart Festival.


Filmový festival Jeden svet 2017 odštartoval už včera! 18. ročník medzinárodného festivalu dokumentárnych filmov Jeden svet ponúkna od 12. októbra do 17. októbra v Bratislave a v Košiciach a následne v ďalších 20-tich mestách množstvo dokumentárnych filmov zaradených do deviatich sekcií.

Tradičná burza starožitností sa bude v sobotu konať na Hrade Červený Kameň od 7:30 do 12:00. Príďte si po svoj starožitný kúsok.

Čaro do Bernolákova prinesie v sobotu 14. 10. o 15. hodine už 8. Lampiónový sprievod Bernolákovom, ktorého tohtoročnou témou bude svadba strašidiel. Program a sprievod ukončí veľkolepá svadobná zábava.

 

O pohodové nedeľné popoludnie plné zábavy sa postará Petržalská šarkaniáda. Okrem súťaže o najkrajšieho a najvyššie vyleteného šarkana sa môžete tešiť aj na hudbu od Countryfield. Nebudú chýbať ani poníky a ďalšie hry pre deti. Stretneme sa na Námestí Republiky v nedeľu 15. 10. o 14:30 hod.

 

Tohtoročnú sezónu zavŕši posledná tohtoročná Veteránska jazda. Táto odštartuje v Modre pri Post bare v sobotu o 10. hodine.

Jedno z najstarších podujatí svojho druhu na Slovensku, Pezinský strapec nájdete v sobotu a v nedeľu od 10. do 19. hodiny v Dome kultúry v Pezinku, kde sa bude celý víkend tancovať.

V nedeľu prinesie do Bratislavy hudbu Bratislava Mozart Festival, ktorý oslavuje svetoznámeho skladateľa klasicizmu, Wolfgang Amadeus Mozarta. Od nedele 15. októbra do 27. októbra festival prinesie do hlavného mesta Mozartove najlepšie diela v interpretácii na historických nástrojoch.

 

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk

Autor: (brt)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.08.2017
Rozlúčka s prázdninami s bohatým programom
Víkend v bratislavskom regióne prinesie jeho obyvateľom i návštevníkom rozmanité možnosti trávenia času. Záverečný letný víkend ponúka bohatý program v každom kúte kraja a aktívne strávený čas si spolu môžu užiť dospelí, rodiny s deťmi, starší i mladší milovníci gastronómie, histórie či kultúry.
viac
22.09.2017
Víkend hodov a vinobraní v bratislavskom regióne
Župná jeseň opäť ponúkne víkend naplnený slávnosťami a gastronomickými pôžitkami.
viac
29.09.2017
Víkend v bratislavskom regióne v znamení hodovania a kapusty
Európska noc výskumníkov, Karloveské hody 2017, Bitka o Bratislavu 2017, Cyklistické preteky, Oktoberfest, Guláš majster spod Vysokej a Dni zelá. Tieto podujatia spríjemnia jesenný víkend v regióne.
viac
27.10.2017
Posledný októbrový víkend prinesie pestré zážitky
Ružinovský folklórny festival, Boj o Bratislavu, Príbeh o mŕtvej neveste na hrade Červený Kameň, 1. Záhorácka ľudová zábava, Rozprávková jeseň v DK Zrkadlový háj. Posledný októbrový víkend v bratislavskom regióne bude v znamení divadla a pestrých zážitkov!
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %