Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
25.08.2017 11:40

Rozlúčka s prázdninami s bohatým programom


Pozvánka.


Víkend v bratislavskom regióne prinesie jeho obyvateľom i návštevníkom rozmanité možnosti trávenia času. Záverečný letný víkend ponúka bohatý program v každom kúte kraja a aktívne strávený čas si spolu môžu užiť dospelí, rodiny s deťmi, starší i mladší milovníci gastronómie, histórie či kultúry.


„Podujatia posledného augustového víkendu prinesú bohatý program do každého kúta bratislavského regiónu. Pestrosť ich programu osloví milovníkov gastronómie, kultúry, hudby a zábavy. Návštevníci všetkých vekových kategórií si tak budú môcť užiť aktívne strávený letný víkend plný zážitkov,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

V Parku Andreja Hlinku v Bratislave sa od piatku začne sviatok pre všetkých milovníkov piva – Pivobrána beer fest 2017! Tešiť sa môžete na ponuku slovenských pivovarov, ktoré si pre vás pripravili tie najlepšie letné pivá, no samozrejmá je aj tradičná ponuka chutných a kvalitných pív malých pivovarov. Na podujatí nebude chýbať street food, pivné súťaže a hudobný program. Pripravený je aj program pre deti, či oddychová zóna v príjemnom tieni stromov!

Zálesie sa počas piatku a soboty ponorí do divadelnej atmosféry! Počas týchto dvoch dní sa tu totiž bude konať Záleská divadelná púť 2017, medzinárodný divadelný festival pre deti. Pre detských aj dospelých návštevníkov je pripravený bohatý celodenný program, divadelné predstavenia a tešiť sa môžete aj na skvelé hudobné vystúpenia a chutné jedlo!

V Stupave sa bude konať ďalšia charitatívna burza – Jesenná burza, pod záštitou značky Stupavské srdce v sobotu 26. 8. 2017 od 8. do 12. hodiny vo výstavnej sále kultúrneho domu. Predávať sa bude zachovalé jesenné a zimné oblečenie a obuv pre deti aj dospelých, bytový textil a školské potreby.

Milovníci umenia sú srdečne vítaní na podujatí Žalmy kráľa Dávida, ktoré sa bude konať v sobotu 26. augusta o 16:00 v krásnom prostredí Čitárne u Červeného Raka v Bratislave. Umelecké prebásnenie Milana Rúfusa bude recitovať Miro Paško. Vypočujte si pútavé slovo zlatého veku izraelskej poézie s hudobným doprovodom klaviristu a speváka Miloša Senka.

 

 

Novinka z radu nočných prehliadok na Červenom Kameni vás zavedie na francúzsky kráľovský dvor v čase vlády kráľa Henricha III. počas piatkového a sobotňajšieho večera. Pre návštevníkov je pripravené predstavenie Pani z Monsoreau spojené s nočnými prehliadkami hradu. Tie sa konajú každú hodinu od 18:00 do 22:00. Využite túto príležitosť zažiť tajomnú atmosféru hradu v noci!

V Pezinku sa bude v sobotu konať 14. ročník súťaže vo varení tradičnej fazuľovej polievky – Fyzulnačka! Podujatie sa uskutoční na Radničnom námestí. Súťažné tímy začnú variť od 9:00 rôzne fazuľové polievky, ktoré budete môcť od 12:00 ochutnávať a vyberať víťaza. Fazuľová polievka má v Pezinku dlhoročnú tradíciu, preto vieme už teraz povedať, že ochutnávanie bude rozhodne stáť za to!

Sobota bude už tradične patriť koncertu Viva Musica – no tentokrát záverečnému koncertu s názvom Viva Klasika!. Na pódiu v Sade Janka Kráľa sa spolu stretnú umelci, ktorí počas leta svojím hraním spríjemňovali atmosféru v hlavnom meste. Spolu vytvoria jedinečný symfonický orchester, ktorý pod taktovkou Braňa Kostku uvedie výber z najkrajších diel klasickej hudby. Vstup na koncert je bezplatný. KOCR Bratislava Region Tourism je partnerom podujatia a srdečne všetkých pozýva na tento krásny koncert.

 

 

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk.

 

Autor: (brt)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.09.2016
Október v bratislavskom regióne prinesie hody
Pokračovanie Župnej jesene so sebou aj v októbri prinesie podujatia, ktoré vytiahnu do jesenných ulíc milovníkov hodovania, dobrého vína a miestnych špecialít z kapusty.
viac
25.11.2016
Prvý adventný víkend v regióne
Deň otvorených pivníc predstaví už po šestnásty raz vína z Malých Karpát, Vianočné trhy ovládnu námestia v Bratislave, Častej či v Senci.
viac
14.07.2017
Leto v bratislavskom regióne je v plnom prúde!
Aj tento víkend budú mať návštevníci bratislavského regiónu možnosť užiť si letnú pohodu v spojení s kultúrou na rôznych podujatiach.
viac
22.09.2017
Víkend hodov a vinobraní v bratislavskom regióne
Župná jeseň opäť ponúkne víkend naplnený slávnosťami a gastronomickými pôžitkami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %