Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
12.12.2018 11:05

Vianočný Dobrý trh už túto nedeľu zaplní Starú tržnicu aj Námestie SNP


Ilustračná snímka zdroj: dobrytrh.sk


Už túto nedeľu 16. decembra sa bude konať obľúbený Dobrý trh, ktorý bude nielen v priestoroch Starej tržnice, ale rozšíri sa aj na celé Námestie SNP. Aj z tohto dôvodu bude uzavreté Námestie SNP pre automobilovú dopravu a tiež mestskú hromadnú dopravu.


Do programu podujatia sa zapoja aj prevádzky na námestí, pripravených bude opäť vyše 150 stánkov s najkvalitnejšími produktmi. Trh má upozorniť na historickú funkciu tohto centrálneho mestského priestoru, ktoré sa ešte na začiatku minulého storočia volalo Tržné.

Vzhľadom k tomu, že podujatie sa bude konať aj na Námestí SNP, bude tento priestor pre dopravu uzavretý. Dopravné obmedzenia sa budú týkať Námestia SNP v úseku od Uršulínskej ulice po Kamenné námestie. Od soboty 15. decembra bude od 16:00 h úplná uzávierka pre automobilovú dopravu. V nedeľu 16. decembra sa rozšíri úplná uzávierka aj na prostriedky MHD, ktoré v týchto úsekoch nebudú premávať od 0:00 do 23:00 h.

V tejto súvislosti buďte, prosím, pripravení v nedeľu 16. decembra na celodenný odklon liniek 1, 8, 9 a vianočnej električky. Trasy električkových liniek budú zmenené nasledovne:

Linka 1 smer Petržalka: od zastávky „Poštová, Martinus“ po trase tunel, nábrežie, Jesenského, Štúrova, kde sa od zastávky „Šafárikovo nám.“ napojí na svoju trasu. Neobslúži zastávku „Nám. SNP“. Obslúži zastávky „Kapucínska“, „Chatam Sófer“, „Most SNP“ a „SND“.

smer Hlavná stanica: od zastávky „Šafárikovo nám.“ po trase Jesenského, nábrežie, tunel, Obchodná, kde sa od zastávky „Poštová, Martinus“ napojí na svoju trasu. Neobslúži zastávku „Nám. SNP“. Obslúži zastávky „SND“, „Nám. Ľ. Štúra“, „Most SNP“, „Chatam Sófer“ a „Kapucínska“.

 Linka 8   smer Nám. Ľ. Štúra: od zastávky „Krížna“ po trase Špitálska, Jesenského, kde sa od zastávky „SND“ napojí na svoju trasu.Neobslúži zastávky „Blumentál“, „STU“, „Vysoká, Tchibo Outlet“, „Poštová, Martinus“, „Nám. SNP“. Obslúži zastávky „Americké nám.“, „Mariánska“ a „Kamenné nám.“

smer Ružinov: od zastávky „Šafárikovo nám.“ po trase Špitálska, Krížna, kde sa od zastávky „Krížna“ napojí na svoju trasu. Neobslúži zastávky „Nám. SNP“, „Poštová, Martinus“, „Vysoká, Tchibo Outlet“. Obslúži zastávky „Kamenné nám.“, „Mariánska“, „Americké nám.“.

 Linka 9 smer Ružinov: od zastávky „Kapucínska“ po trase Obchodná, Vazovova, Krížna, kde sa od zastávky „Krížna“ napojí na svoju trasu. Neobslúži zastávky „Kamenné nám.“, „Mariánska“ a „Americké nám.“. Obslúži zastávky „Poštová, Martinus“, „Vysoká, Tchibo Outlet“ a „Blumentál“.

smer Karlova Ves: od zastávky „Krížna“ po trase Vazovova, Obchodná, Kapucínska, kde sa od zastávky „Kapucínska“ napojí na svoju trasu. Neobslúži zastávky „Americké nám.“, „Mariánska“ a „Nám SNP“. Obslúži zastávky „Blumentál“, „STU“, „Vysoká, Tchibo Outlet“, „Poštová, Martinus“.

Vianočná električka bude premávať po trase: SND – Špitálska – Vazovova – Blumentál – Obchodná – tunel – Most SNP – SND. Obslúži všetky zastávky po trase okrem zastávky „Vazovova“.

 Dobrý trh na Námestí SNP sa uskutoční v nedeľu 16. decembra od 10. do 20. h na verejnom priestranstve námestia a v priestoroch Starej tržnice.

Viac informácií nájdete na stránke www.dobrytrh.sk.  

Autor: (ts-bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.04.2019
Na sobotňajšom Dobrom trhu je pripravený celodenný program
Susedské komunity, stánky s produktmi a jedlom, ale aj diskusie o udržateľnosti, inkluzívnych mestách a bezodpadovom životnom štýle čakajú návštevníkov na sobotňajšom (27. 4.) Dobrom trhu na Jakubovom námestí v Bratislave.
viac
05.12.2019
Dobrý trh v Starej tržnici a v okolitých uličkách ponúkne bohatý program
Objavovanie susedstva, vianočná atmosféra, vynikajúce jedlo a kvalitný tovar, ale aj dôležité témy klimatickej zmeny na vás čakajú na decembrovom Dobrom trhu. Koná v nedeľu 15. decembra v Starej tržnici a okolí.
viac
20.04.2020
Na návrhoch obnovy Námestia SNP a okolia budú pracovať štyri tímy
Odborná komisia vybrala štyri architektonické tímy, ktoré budú v ďalšej fáze pracovať na návrhoch komplexnej premeny jedného z najvýznamnejších mestských priestranstiev v centre Bratislavy, a to Námestia SNP a Kamenného námestia.
viac
18.11.2020
Pri Šafárikovom námestí vznikol nový prestupný uzol MHD
Pri Šafárikovom námestí v Bratislave vznikol nový prestupný uzol MHD. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava s tým, že ide o ďalšie zlepšenie dopravy v centre hlavného mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %