Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
23.12.2016 07:00

Vianočné stretnutie s osamelými Bratislavčanmi


V Justiho sieni vytváral sviatočnú atmosféru vianočný stromček, vianočnú náladu navodili aj vianočné koledy.


Primátor hlavného mesta SR Bratislavy Ivo Nesrovnal aj tento rok pozval k sviatočnému stolu osamelých občanov mesta, aby si spoločne vychutnali vianočnú atmosféru a spoločne sa porozprávali o tom, aký bol uplynulý rok a čo si prajú v novom roku.


Toto tradičné spoločenské podujatie sa konalo vo štvrtok 22. decembra v Justiho sieni Primaciálneho paláca. Okrem panujúcej sviatočnej nálady a darčekov pod vianočným stromčekom sa samozrejme podávali aj tradičné vianočné jedlá. Pozvanie tento rok prijalo približne 80 osamelých Bratislavčanov z jednotlivých mestských častí. Stretnutia sa zúčastnil aj rímskokatolícky kňaz Jozef Kyselica a Erika Sokola, evanjelická farárka.

„Je to krásna tradícia a aj preto som sa rozhodol v nej každoročne pokračovať,“ vysvetlil primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Tradícia prizvať k štedrovečernému stolu osamelých občanov hlavného mesta bola totiž založená v 90.-tych rokoch vtedajším primátorom P. Kresánkom. Bez výnimky sa toto spoločenské podujatie organizuje každoročne. „Nie každý má v tomto vianočnom období možnosť stráviť vianočný čas so svojou rodinou. Aj takýmto spôsobom tak chceme spestriť Vianoce našim seniorom, ktorí by inak vianočné sviatky trávili sami. Som rád, že si môžeme spolu vychutnať čaro Vianoc a spoločne si pripomenúť, že tento vianočný čas je predovšetkým o spolupatričnosti a prejavení vzájomnej úcty, rešpektu a lásky,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

V Justiho sieni vytváral sviatočnú atmosféru vianočný stromček, vianočnú náladu navodili aj vianočné koledy. Hostia si mohli vychutnať tradičné jedlá ako oplátky s medom, ovocie, oriešky, kapustnicu, vyprážanú rybu so zemiakovým šalátom a ďalšie. Nechýbala ani spoločná modlitba. Každý z hostí dostal aj malý darček.

 

Autor: (hmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.04.2016
Starostlivosti o mestskú zeleň by mal pomôcť zelený balíček opatrení
Ide o systém opatrení na komplexnú a efektívnu starostlivosť o stromy a zeleň v Bratislave, ktorý samospráva spúšťa s okamžitou platnosťou.
viac
14.06.2016
V Bratislave sa počet turistov zvýšil o viac ako 25 percent
Bratislava sa stáva čoraz atraktívnejšou destináciou pre zahraničných turistov, o čom svedčí aj ich neustály enormný nárast.
viac
29.12.2017
Od budúceho roka by mala fungovať Karta staromestského seniora
Poskytovanie benefitov v podobe zliav či snaha viesť dôchodcov k aktívnejšiemu životu aj vo vyššom veku v bratislavskom Starom Meste. To sú ciele zásad poskytovania Karty staromestského seniora, ktoré schválili miestni poslanci na poslednom rokovaní staromestského zastupiteľstva.
viac
04.12.2020
Vianočné občerstvenie v centre mesta ponúknu aj z food truckov
Na bratislavskom Hviezdoslavovom námestí si môže verejnosť vychutnať vianočné občerstvenie aj z takmer 20 food truckov, známych tiež pod pojmom pojazdné reštaurácie. Na sociálnej sieti o tom informuje mestská časť Staré Mesto.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %