Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
25.06.2020 01:00

Viac prírody v areáli vašej firmy?


Ilustračná snímka.


Nadácia Ekopolis hľadá dve spoločnosti pre spoluprácu na projekte pre podporu biodiverzity. Príprava projektu prináša možnosť financovať zmysluplné zelené zmeny v areáli vlastnej firmy.


Dvom spoločnostiam so záujmom o úpravu svojich areálov ponúka nadácia Ekopolis možnosť partnerskej spolupráce v žiadosti o grant na podporu projektu s cieľom podpory biodiverzity prostredníctvom prvkov tzv. modro-zelenej  infraštruktúry. Súčasťou projektov môže byť vybudovanie vegetačnej (zelenej) strechy s opatreniami pre zadržanie zrážkových vôd formou jazierka, dažďovej záhrady a pod. Vhodná je tiež výsadba najmä pôvodných druhov drevín, napríklad s cieľom ochladiť prostredie v čase horúčav. Možné sú aj opatrenia na podporu domácich druhov rastlín a živočíchov – príkladom je založenie lúky s kvitnúcimi bylinami, inštalácia vtáčích búdok, tzv. hmyzích hotelov a ďalších drobných prvkov vhodných pre život miestnej fauny. Upravené časti areálu sa zároveň môžu stať miestom vhodným pre oddych a prispievať tak ku skvalitneniu prostredia pre zamestnancov či klientov.

V prípade úspešnej žiadosti spoločnosť získa príspevok na realizáciu projektu vo výške 15 – 20 tisíc Eur. Podmienkou účasti je spolufinancovanie nákladov vo výške poskytnutého príspevku. Predpokladané obdobie realizácie je rok 2021.  Z príspevku môžu byť financované investičné náklady, ako aj príprava potrebnej projektovej dokumentácie a ďalšia odborná pomoc.

Súčasťou prípravy žiadosti o grant je obhliadka areálu a stručné prediskutovanie zámerov, o ktoré má spoločnosť záujem. V prípade záujmu nás kontaktujte a dohodnite si termín – radi vás navštívime. Ponuka platí do piatka 10. júla 2020, pričom konzultáciu je možné dohodnúť priebežne.

Viac o  medzinárodnom koncepte Firemné areály priaznivé pre biodiverzitu (Biodiversity Oriented Premises, BOP), s ktorým pripravovaný zámer ideovo súvisí, sa dozviete na stránkach projektu LIFE BooGI BOP.

Kontakt: Štefan Jančo, janco@ekopolis.sk, +421 908 902 267

Autor: (Nadácia Ekopolis)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.03.2017
Žilina opäť podporí aktivity občanov a občianskych združení
Mesto Žilina v tomto roku podporí aktivity občanov a občianskych združení, a to až vo výške 296 000 eur. Záujemcovia sa môžu uchádzať o finančnú podporu v oblastiach: kultúra, vzdelávanie, šport, sociálna a zdravotná oblasť a životné prostredie.
viac
11.01.2018
Bratislava podporí kultúrne a spoločenské projekty sumou 369 000 eur
Hlavné mesto vyčlenilo v rozpočte na rok 2018 na podporu kultúry cez grantový program Ars Bratislavensis sumu 180 000 eur. V rámci Grantového programu pre voľný čas, šport a sociálne aktivity prerozdelí Bratislava na projekty ďalších 189 000 eur.
viac
30.09.2020
Program Envirogranty prerozdelí neziskovým organizáciám 100-tisíc eur
Nadácia VÚB vyhlasuje úplne novú grantovú schému, aká nemá na Slovensku vzhľadom na svoje zameranie obdobu. Program Envirogranty sa stáva prvou vlastnou iniciatívou bankovej nadácie, ktorej zámerom je rozdeliť 100-tisíc eur výhradne na ucelené koncepty environmentálnych aktivít tretieho sektora.
viac
02.10.2020
Konferencia o bezpečných cyklotrasách
Nadácia Ekopolis pozýva aj odborníkov z miest a obcí na konferenciu Zvýšenie bezpečnosti na cestách Dunajskej oblasti pre všetkých účastníkov premávky, ktorá sa uskutoční online 15. októbra 2020 od 10,00 do 12,30.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %