Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
25.06.2020 08:05

Výzva rezortu kultúry na kultúru znevýhodnených skupín


Ilustračná snímka: (tasr).


Ministerstvo kultúry SR zverejnilo Výzvu na podporu projektov z programu Kultúra znevýhodnených skupín na rok 2020 v rámci dotačného systému ministerstva na rok 2020.


Záujemcovia o dotáciu z programu Kultúra znevýhodnených skupín môžu začať Ministerstvu kultúry SR posielať žiadosti. Posledný termín na registráciu a poslanie je 22. júl 2020 vrátane.

Dotačný program je rozdelený do štyroch podprogramov: Živá kultúra a jej sprístupňovanie, Vydavateľská a publikačná činnosť, Periodická tlač (noviny a časopisy) a podprogram Neformálne vzdelávanie a výskum.

Program Kultúra znevýhodnených skupín je zameraný na kultúrne aktivity zdravotne alebo inak znevýhodnených skupín obyvateľstva, rozvoj ich kultúrnych práv a odstraňovanie bariér. Podporu môžu získať aj projekty pre ľudí ohrozených chudobou a sociálnym vylúčením, ako aj projekty zacielené na témy rovnosti príležitostí, prevencie a eliminácie všetkých foriem násilia, diskriminácie, rasizmu, xenofóbie a extrémizmu. V neposlednom rade je otvorený aj pre projekty venované výchove k tolerancii, posilneniu sociálnej a rodinnej súdržnosti a rozvoju medzikultúrneho dialógu.

Bližšie informácie sa dočítate TU

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.07.2020
Výzva Európskej komisie na inteligentnú autonómnu mobilitu
Európska komisia vyhlásila výzvu na predkladanie návrhov na pilotný projekt - Inteligentná mestská mobilita zahŕňajúca autonómne vozidlá s termín na predloženie návrhu do 15. septembra 2020.
viac
23.07.2020
Požiadať o dotáciu na kultúru znevýhodnených skupín sa dá až do 29. júla
Ministerstvo kultúry (MK) SR predĺžilo termín podávania žiadostí o dotáciu na kultúru znevýhodnených skupín. Organizátori kultúrnych aktivít zdravotne alebo inak znevýhodnených skupín obyvateľstva tak môžu o dotáciu požiadať až do 29. júla.
viac
01.08.2020
Predĺženie termínu na vydanie rozhodnutia v rámci 31. výzvy OPKZP
Oznam o zmene lehoty Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky ako Sprostredkovateľského orgánu pre Operačný program Kvalita životného prostredia na vydanie rozhodnutia o žiadosti o poskytnutie NFP v rámci 31. Výzvy.
viac
07.08.2020
Cezhraničie: aktuality v programe Interreg V-A PL-SK
Región Beskydy predlžuje termín na predkladanie žiadostí o poskytnutie finančného príspevku pre mikroprojekty do 31. augusta 2020.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %