Streda 08.05.2024
Dnes má meniny 
Ingrida
°C
10.04.2021 08:05

Veľkokapacitné centrum v Nitre má počas víkendu 2000 voľných očkovacích miest


Ilustračná snímka, zdroj: Nitralive


Vo veľkokapacitnom očkovacom centre v Nitre je počas najbližšieho víkendu (10. - 11. 4.) voľných 2000 očkovacích miest.


Očkovanie vakcínou AstraZeneca je určené pre vekovú kategóriu 50 až 60 rokov. „Záujemcovia sa môžu objednať na stránke https://vakcinacia.nczisk.sk/registracia,“ informovala hovorkyňa Agel SK Martina Pavliková.       

Nemocnica Agel Komárno zabezpečuje zdravotnícku stránku projektu, ktorý pripravil Nitriansky samosprávny kraj (NSK).       

Veľkokapacitné vakcinačné centrum funguje od 20. marca v priestoroch Spojenej školy na Slančíkovej ulici v Nitre. Počas prvého víkendu v ňom zaočkovali 2000 ľudí, postupne sa počty očkovaných zvyšujú. Počas posledného očkovacieho víkendu bolo zaočkovaných v sobotu 1520 ľudí, v nedeľu 1570 ľudí. Podľa lekára NSK Ľubomíra Ševčíka funguje očkovacie centrum v Nitre bez problémov, dodávky vakcín sú plynulé.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.02.2021
Starosta R. Kusý si vie predstaviť veľké vakcinačné centrum na NFŠ
Starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý si vie predstaviť, že by vakcinačné centrum v rámci hlavného mesta vzniklo v priestoroch Národného futbalového štadióna (NFŠ).
viac
26.03.2021
Prešovská župa zaočkovala už viac ako 20 tisíc ľudí
Prešovský samosprávny kraj pokračuje v očkovaní proti koronavírusu aj nasledujúci víkend a to v rovnakom režime vo všetkých troch veľkokapacitných vakcinačných centrách (VKOC). V Poprade a v Humennom sa bude očkovať len počas soboty, v Prešove navyše aj v nedeľu.
viac
05.11.2021
BBSK posiela pomoc Nitre
Výjazdové očkovacie jednotky BBSK budú v sobotu k dispozícii záujemcom o očkovanie priamo v obchodnom centre Európa v Banskej Bystrici. Pomoc s vakcináciou posiela kraj aj do Nitry, kde mesto na svojom území v najbližších dňoch zriadi viacero mobilných očkovacích miest.
viac
27.11.2021
Nitra: NSK počas víkendu otvorí všetky svoje očkovacie centrá
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) aj počas nastávajúceho víkendu otvorí svoje veľkokapacitné očkovacie centrá (VKOC). Vakcína proti ochoreniu COVID-19 sa v krajských centrách bude podávať v Nitre, v Šali aj v Štúrove. NSK upozornil, že prednosť budú mať registrovaní záujemcovia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %