Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
30.03.2016 10:00

V Žiari nad Hronom bude opäť obľúbená Zóna bez peňazí


Podujatie sa minulý rok tešilo veľkej obľube. (Foto: projekt-zivot.sk)


Jarný kolobeh vecí, aj tak nazvali dobrovoľníci zo Žiaru nad Hronom podujatie, ktoré chystajú na 9. apríla v Dome kultúry na Námestí Matice Slovenskej. Na dobre známu Zónu bez peňazí pozývajú Žiarčanov už po druhý raz.


Po úspešnej zimnej verzii tohto podujatia sa dobrovoľníci rozhodli zorganizovať aj jarnú. Vítané je predovšetkým jarné a letné oblečenie, ale aj rôzne potreby do domácnosti či hračky. "Malo by však ísť o zachovalé a funkčné veci. Ľudia ich budú môcť nosiť v priebehu celého dňa od 11.00 do 18.00 h," priblížila za organizátorov Kamila Beňová. Ako ďalej uviedla, hlavným cieľom podujatia je, aby nastala výmena týchto vecí. "Aby si ľudia vymenili niečo, čo už nepotrebujú a naopak zobrali si niečo, čo môžu ešte ďalej využiť," podotkla.

V zime bol podľa jej slov najväčší záujem najmä o detské oblečenie a hračky. Medzi vecami prevládalo oblečenie pre ženy, no objavili sa aj mnohé veci do domácnosti, ako napríklad vianočný stromček. "Celá akcia dopadla veľmi dobre. Veci prinieslo veľa ľudí, a veľa miestnych sa na akcii aj otočilo. To čo ostalo, sme ďalej posunuli do komunitného centra v Žiari nad Hronom a do iných organizácií," dodala Beňová s tým, že rovnako naložia s vecami, ktoré po akcii ostanú, aj tento rok.

Autor: (tasr, red)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.05.2016
Mesto akceptovalo požiadavky obyvateľov sťažujúcich sa na jarmok
Žiarska samospráva sa rozhodla vyjsť v ústrety nespokojným obyvateľom, ktorí nedávno iniciovali petíciu za presťahovanie žiarskeho jarmoku do inej lokality.
viac
15.01.2018
Do centra mesta chcú dostať viac zelene a kvetov
Žiarska samospráva chce v tomto roku dostať do centra mesta viac zelene. Primátor Peter Antal avizuje, že na Námestie Matice slovenskej by mali pribudnúť stromy aj kvety.
viac
03.01.2020
Hospodárenie mesta v roku 2019 hodnotí primátor ako úspešné
Hospodárenie mesta Žiar nad Hronom v roku 2019 hodnotí jeho primátor Peter Antal pozitívne. "Tento rok môžeme hodnotiť ako úspešný aj čo sa týka financií, aj čo sa týka investícií, ktoré sme robili," skonštatoval Antal.
viac
04.08.2020
Podvečer v hvezdárni venujú Milanovi Rastislavovi Štefánikovi
Dnešný podvečer bude v Krajskej hvezdárni a planetáriu Maximiliána Hella v Žiari nad Hronom venovaný Milanovi Rastislavovi Štefánikovi. Počas prednášky začínajúcej sa o 17.00 h predstavia jeho osobnosť aj vedecké pôsobenie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %