Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
10.05.2021 04:00

Útulok pre psov prechádza po desiatich rokoch pod správu mesta


Ilustračná snímka: (adoptuj.psiadusa.sk).


Útulok pre psov v Žiari nad Hronom prejde od 1. júna pod správu mesta, samospráva v súvislosti s touto zmenou založila občianske združenie (OZ) Žiarsky chlpáč. Mesto o tom informovalo na svojej oficiálnej webovej stránke.


„O psíkov odchytených na území mesta a umiestnených do útulku sa tak odteraz budú starať zamestnanci mesta, ktorí privítajú aj pomoc dobrovoľníkov,“ uvádza samospráva s tým, že do pracovného pomeru prijme aj jedného pracovníka útulku.

O útulok pre psov, ktorý je majetkom mesta, sa posledných desať rokov staralo OZ Strážni anjeli, ktoré bude psom v núdzi naďalej pomáhať prostredníctvom šírenia osvety. OZ v príspevku na sociálnej sieti vysvetlilo, že budúcu správu útulku nevie zabezpečiť pre odchod dlhoročnej dobrovoľníčky, ktorá bola každodennou súčasťou chodu útulku.

„Vo februári tohto roka sme si dohodli stretnutie s predstaviteľmi mesta, aby sme im v dostatočnom časovom predstihu oznámili zmeny, ktoré v našom tíme nastanú. Zároveň sme predložili návrh s víziou ďalšej možnej spolupráce, do úvahy pripadala aj možnosť ukončenia nášho dlhoročného spravovania útulku,“ uvádza OZ Strážni anjeli s tým, že definitívne rozhodnutie samosprávy sa dozvedeli až z príspevku na webovej stránke mesta.

Primátor Žiaru nad Hronom Peter Antal vo svojom stanovisku tvrdí, že zmenu oznámil OZ v apríli. Ako dodal, náklady mesta na chod útulku by po kompenzácii stratenej pracovnej sily OZ stúpli ročne minimálne o trojnásobok. Samospráva sa preto chcela stať členom združenia a vidieť, ako sa pri správe útulku hospodári s jej prostriedkami, s čím však podľa primátora OZ nesúhlasilo.

„Napriek všetkému chcem OZ Strážni anjeli, jeho súčasným a aj minulým členom, poďakovať za starostlivosť, ktorú roky poskytovali psom v žiarskom útulku a za to, že mnohým našli druhý domov. Osobne si myslím, že útulok fungoval dobre a veľmi pekne ho zveľadili. O psíkov sa starali príkladne a po celý čas boli mestu kvalitným partnerom,“ uviedol Antal v stanovisku.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.05.2016
Mesto akceptovalo požiadavky obyvateľov sťažujúcich sa na jarmok
Žiarska samospráva sa rozhodla vyjsť v ústrety nespokojným obyvateľom, ktorí nedávno iniciovali petíciu za presťahovanie žiarskeho jarmoku do inej lokality.
viac
23.10.2018
Dávnu históriu kaštieľa má odkryť jeho archeologický výskum
Žiarsky kaštieľ, ktorý pred časom mesto získalo do svojho vlastníctva, čaká archeologický výskum. Samospráva chce zmapovať jeho históriu z čias, kedy bol využívaný ako letné sídlo ostrihomských arcibiskupov, ale aj z čias biskupa Štefana Moysesa.
viac
13.06.2020
Repliky dobového nábytku prídu do kaštieľa až z ďalekej Číny
Žiarsky biskupský kaštieľ aktuálne pripravujú na sprístupnenie verejnosti. Mesto tam sťahuje expozície aj pamätnú izbu Štefana Moysesa, s ktorým je táto historická pamiatka spätá.
viac
20.11.2023
Žiar nad Hronom je pilotným mestom v rámci digitálneho obrazu krajiny
Mesto Žiar nad Hronom prechádza kompletným skenovaním územia na zemskom povrchu ale aj pod ním. Ide o pilotný projekt vytvárania digitálneho obrazu krajiny, ktorý sa v tomto roku spustil na Slovensku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %