Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
23.05.2016 04:25

Mesto akceptovalo požiadavky obyvateľov sťažujúcich sa na jarmok


Ilustračná snímka: (ziarskyjarmok.sk).


Žiarska samospráva sa rozhodla vyjsť v ústrety nespokojným obyvateľom, ktorí nedávno iniciovali petíciu za presťahovanie žiarskeho jarmoku do inej lokality.


Toto tradičné podujatie sa síce samospráva rozhodla ponechať na pôvodnom mieste, no po spoločnom stretnutí so signatármi petície sa rozhodla vyhovieť niekoľkým požiadavkám, ktoré by mali zmierniť negatívne dosahy jarmoku na obyvateľov bývajúcich v jeho tesnej blízkosti.      

Obyvatelia mestu vyčítali problémy s parkovaním počas konania jarmoku. To by malo vyriešiť parkovanie miestnych na priľahlej lúke. Obyvatelia sa sťažovali aj na napájanie atrakcií na rozvodné skrine bytových domov. "Riešili sme možnosť zriadenia samostatných odberných miest na stĺpoch elektrického vedenia. Za týmto účelom budeme rokovať so Stredoslovenskou energetikou - distribúcia, či je to vôbec technicky možné," vysvetlil prednosta žiarskeho Mestského úradu Juraj Miškovič.       

Zmeny sa dotknú aj vydávania povolení pre stánkarov a prevádzkovateľov atrakcií. Na vlastné náklady budú musieť odstrániť prípadné škody, ktoré vzniknú. Ak sa tak neudeje, na ďalší rok nedostanú od mesta povolenie. V uliciach tiež bude viac hliadkujúcich mestských policajtov, ktorí budú podľa Miškoviča aktívne kontrolovať aj vnútroblokové priestory. Takisto pribudne v uliciach viac mobilných toaliet.       

"Boli dané rozumné a veľmi ústretové požiadavky, voči ktorým nemalo mesto prečo namietať, ale otázne je, čo z toho vieme splniť s ohľadom na ostatné podmienky, myslím tým najmä napojenie na zdroj elektrickej energie," poznamenal prednosta. Nepríjemné dosahy akcie sa dotknutej časti bude mesto podľa jeho slov snažiť kompenzovať aj iným spôsobom. Z výnosov podujatia bude riešiť odvodnenie časti Hviezdoslavovej ulice, ktorú vytápa.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.10.2016
Počas jarmoku ukážu zrekonštruovanú časť Svätokrížskeho domu
Koncom týždňa sa v Žiari nad Hronom uskutoční tradičný jarmok. Počas jeho konania si budú môcť domáci ale aj návštevníci prezrieť aj hospodársku časť Svätokrížskeho domu, ktorú sa mestu podarilo tento rok zrekonštruovať.
viac
10.05.2021
Útulok pre psov prechádza po desiatich rokoch pod správu mesta
Útulok pre psov v Žiari nad Hronom prejde od 1. júna pod správu mesta, samospráva v súvislosti s touto zmenou založila občianske združenie (OZ) Žiarsky chlpáč. Mesto o tom informovalo na svojej oficiálnej webovej stránke.
viac
13.10.2023
Žiarsky jarmok prináša remeselnú uličku i tvorivé dielne
V Žiari nad Hronom sa vo štvrtok (12. 10.) začal tradičný Žiarsky jarmok, ktorého súčasťou sú tento rok i župné trhy. Návštevníci sa môžu tešiť aj na folklórny program, remeselnú uličku či tvorivé dielne.
viac
27.01.2024
Obyvatelia môžu v dotazníku vyjadriť svoj názor na život v meste
Obyvatelia Žiaru nad Hronom môžu dotazníkovou formou vyjadriť svoj názor na život v meste. Pracovníčky Komunitného centra v Žiari nad Hronom vytvorili Dotazník mapovania potrieb komunity mesta, ktorý je zverejnený na internetovej stránke mesta. Informovala o tom žiarska radnica.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %