Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
20.10.2020 09:05

V Trenčíne tento rok vianočné trhy nebudú


Snímka zdroj: (trencin.sk).


Vianočné trhy a s nimi spojené kultúrne podujatia sa v Trenčíne tento rok neuskutočnia. Dôvodom je zhoršujúci sa vývoj pandemickej situácie a opatrenia, ktoré schválil ústredný krízový štáb a vláda SR.


Ako informovala trenčianska radnica na svojej webovej stránke, je skôr nepravdepodobné, že do pôvodne plánovaného začiatku vianočných trhov dôjde k výrazne priaznivejšej epidemiologickej situácii a k uvoľneniu opatrení natoľko, aby sa bezpečne, bez zdravotného rizika, pre návštevníkov i trhovníkov mohli uskutočniť.       

„Hoci sa v tomto roku musíme vzdať vianočných vôní, chutí i koncertov, Trenčín bude dýchať vianočnou atmosférou. Aspoň v takej miere, ako to aktuálna situácia dovoľuje. Na Mierovom námestí bude svietiť vianočný strom a výzdobu centra mesta doplnia nové prvky. Veríme, že o rok sa situácia zlepší, všetci sa spolu opäť stretneme a všetko sa vráti do normálu,“ informuje mesto.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.03.2020
Mestá pomáhajú riešiť dôsledky koronakrízy
Prezident Únie miest Slovenska a primátor Trenčína Richard Rybníček požiadal ministra vnútra, aby zvážil možnosť prizvať zástupcov stavovskej organizácie miest do Ústredného krízového štábu, keďže prijímané opatrenia majú zásadný vplyv na život obyvateľov, ale aj na povinnosti a činnosť samosprávy.
viac
16.04.2020
Komunikácia štátu smerom k samosprávam je roztrieštená a nefunkčná
Vo Veľkej sieni Mestského úradu v Banskej Bystrici 15. apríla 2020 zasadali členovia prezídia Únie miest Slovenska. Spolu dvadsaťdva primátoriek a primátorov najväčších miest Slovenska sa zhodlo, že komunikácia štátu smerom k samosprávam je v čase koronakrízy roztrieštená a nefunkčná.
viac
21.04.2020
Štátne orgány a orgány územnej samosprávy budú môcť zasadať
Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) povolil zasadnutia a schôdze štátnych orgánov a orgánov územnej samosprávy pri dodržaní protiepidemických opatrení.
viac
19.10.2020
Bratislava plánuje od štátu prijať návratnú finančnú výpomoc 9,3 milióna eur
Mesto Bratislava plánuje prijať štátnu bezúročnú návratnú finančnú výpomoc vo výške 9,3 milióna eur. Chce tým vykryť tohtoročný výpadok dane z príjmov fyzických osôb. Vyplýva to z materiálu, o ktorom bude rokovať vo štvrtok (22. 10.) bratislavské mestské zastupiteľstvo.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %