Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
27.08.2020 08:15

MŠVVaŠ odporúča zvážiť prenájom telocviční športovými klubmi


Ilustračná snímka.


Rezort školstva odporúča zvážiť prenájom telocviční športovými klubmi. Dôvodom je najmä zamedzenie kontaktu rôznych skupín ľudí v spoločných priestoroch. Informoval o tom odbor komunikácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.


Ministerstvo neupravuje podmienky prenajímania telocviční a nezakazuje následné využívanie športovými klubmi. „MŠVVaŠ SR kladie dôraz na potrebu zabezpečenia a dodržiavania všetkých postupov podľa platných opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR,” uviedol odbor komunikácie. Zároveň pripomína, že do 20. septembra základné a stredné školy a školské zariadenia nevyužívajú telocvične, posilňovne ani ostatné vnútorné priestory určené na šport.      

„Manuál pre vysoké školy neupravuje využívanie vnútorných priestorov na šport, iba nariaďuje dekanovi alebo rektorovi na začiatku akademického roka určiť intervaly čistenia a dezinfekcie priestorov na základe rizika infekcie a miesta s vysokou frekvenciou osôb,” tvrdí rezort školstva.       

Cieľom manuálov pre školy a školské zariadenia je podľa ministerstva stanoviť základné podmienky počas pandémie nového koronavírusu a potreby dodržiavať protiepidemiologické opatrenia. Upravujú tiež základné prevádzkové podmienky.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.09.2020
Digitálni koordinátori na školách
Od septembra bude na desiatich školách prebiehať pilotná fáza programu koordinátorov digitálnych kompetencií, ktorého cieľom je zlepšiť vzdelávanie v oblasti informatiky a pomôcť školám efektívne využívať digitálne technológie.
viac
09.09.2020
Tohtoročná oravská Gajdovačka bude v rúškach a bez medzinárodnej účasti
Gajdošský festival v Oravskej Polhore sa pre pandémiu nového koronavírusu bude tento rok konať bez medzinárodnej účasti.
viac
16.09.2020
Jedna stredná škola v BBSK je zatvorená
Všetky okresy Banskobystrického samosprávneho kraja boli k 14. septembru 2020 podľa oficiálnych informácií Úradu verejného zdravotníctva v zelenej zóne, najviac aktívnych prípadov ochorenia COVID-19 bolo k 10. septembru v okresoch Lučenec, Banská Bystrica a Zvolen.
viac
18.11.2020
B. Gröhling: V súvislosti s návratom detí do škôl sa stretneme s epidemiológmi
V súvislosti s návratom detí do škôl sa vedenie ministerstva školstva stretne s epidemiológmi vo štvrtok 19. novembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %