Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
26.09.2016 01:00

V Spaľovni odpadu otvorili vzdelávacie environmentálne OLO Centrum


Snímka zdroj: (tasr).


Pri príležitosti prvého Dňa otvorených dverí v Spaľovni odpadu mestskej organizácie Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) vo Vlčom hrdle v piatok (23. 9.) zároveň otvorili prvé výchovno-vzdelávacie environmentálne OLO Centrum v Bratislave.


Hlavným cieľom OLO Centra je predstaviť všetko podstatné, čo súvisí s odpadovým hospodárstvom a už najmladších Bratislavčanov učiť triedeniu a správnemu nakladaniu s odpadom.     

"Je zamerané na najmenších, ktorí by nás starších mali učiť separovať, ako sa starať o odpad, ako s ním nakladať a ako ho využiť ako ďalší tovar, výrobok," uviedol generálny riaditeľ OLO Branislav Cimerman. Na Slovensku sa totiž ročne vyprodukuje okolo 1,5 milióna tony odpadu, z čoho približne šesť percent sa vytriedi a zrecykluje.      

OLO Centrum je otvorené pre všetky vekové skupiny, od žiakov základných a stredných škôl, cez odborné vysoké školy po širokú verejnosť. Zaujímavou a interaktívnou formou zoznamuje so správnym triedením odpadu a o tom, čo všetko sa s ním deje od vhodenia do zbernej nádoby či kontajnera.

Súčasťou návštevy centra je taktiež exkurzia v samotnej Spaľovni odpadu. "Aby sme priblížili spaľovňu ako takú, čo sa tu deje s odpadom, akým spôsobom je s ním nakladané. Aj že je to pod prísnym dohľadom. Je tu špičková technológia, máme tu veľmi dobré čistenie spalín, takže sa nemusia obávať tých vysokých komínov," podotkol riaditeľ spaľovne Marek Belák. Bezplatné exkurzie s odborným výkladom bude prebiehať počas celého roka, na jar a jeseň, vždy v utorok a štvrtok, raz do mesiaca aj v sobotu.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.05.2017
Podstatná časť bratislavského komunálneho odpadu končí v spaľovni
V minulom roku sa v rámci Bratislavy vyzbieralo 157 217 ton komunálneho odpadu.
viac
26.05.2017
Cirkusové vystúpenia a súťaže prinesie Deň detí na Primaciálnom námestí
Hlavné mesto SR Bratislava s mestskou spoločnosťou Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) pripravili v sobotu 27. 5.2017 na Primaciálnom námestí v Bratislave Deň detí s jazdou na elektrických mini autíčkach.
viac
17.09.2018
Odštartovala Olompiáda, v separovaní odpadu súťaží vyše 23 000 detí
V bratislavskej Zoologickej záhrade (ZOO) v pondelok odštartoval siedmy ročník veľkej detskej súťaže v separovaní komunálneho odpadu Olompiáda.
viac
21.09.2021
Bratislava: Mesto si bude triediť odpad samo prostredníctvom OLO
Hlavné mesto si od pondelka bude zabezpečovať triedenie odpadu vo vlastnej réžii. Hlavné mesto a spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) podpísali predčasné ukončenie zmluvy so spoločnosťou Bratislavská recyklačná (predtým Vassal EKO).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %