Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
25.05.2023 12:35

V parku bude Festival Zeme, ponúkne rôzne environmentálne aktivity


Ilustračná snímka.


Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) organizuje vo štvrtok (25. 5.) v Banskej Bystrici podujatie Festival Zeme, ktorý sa koná pri príležitosti blížiaceho sa Svetového dňa životného prostredia (5. 6.). Informovala o tom hovorkyňa SAŽP Michaela Pšenáková.


"Festival Zeme má ambíciu vzdelávať v environmentálnej oblasti všetky vekové kategórie a vzbudzovať v nich záujem o životné prostredie. Podujatie sa v Banskej Bystrici uskutoční už po tretíkrát. Pre návštevníkov je počas celého dňa pripravený zaujímavý program, v ktorom nebudú chýbať environmentálne aktivity realizované zábavnou a hravou formou," uviedla Pšenáková.

V mestskom parku od 9.00 do 15.00 h sa záujemcovia naučia napríklad určovať druhy vtákov podľa hlasu a vzhľadu, minerály podľa fyzikálnych vlastností, dozvedia sa viac o tom, ako správne triediť odpad, o zmene klímy a pripravené sú aj rôzne aktivity o ovzduší, jeho znečistení, zábavné hry, kvízy a úlohy.

Festival Zeme organizuje SAŽP v spolupráci s ďalšími rezortnými organizáciami ministerstva životného prostredia, ako i neziskovými organizáciami, pôsobiacimi v banskobystrickom regióne.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.05.2019
Envirovýchovné aktivity Festivalu Zeme podporilo konečne aj slniečko
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) zorganizovala dnes spolu s partnerskými organizáciami Festival Zeme ako sprievodné podujatie medzinárodného festivalu filmov o trvalo udržateľnom rozvoji Ekotopfilm – Envirofilm 2019.
viac
20.03.2021
500 dní do EYOF 2022: Začína sa nábor dobrovoľníkov
Úspech veľkých športových podujatí vrátane olympijských hier často závisí od dobrovoľníkov, ktorí sú ich najviditeľnejšou súčasťou. Inak to nebude ani na Európskom olympijskom festivale mládeže 2022 Banská Bystrica.
viac
01.06.2022
Festival Zeme si SAŽP pripomenie vzdelávacími aktivitami pre deti i dospelých
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) v spolupráci s partnermi pripravuje ďalší ročník Festivalu Zeme v Banskej Bystrici. Zamerali ho na environmentálne aktivity pre školy a verejnosť.
viac
20.04.2023
Na Deň Zeme pripravilo SSM pre návštevníkov viaceré ekoaktivity
Pre návštevníkov a milovníkov prírody pripravilo Stredoslovenské múzeum (SSM) v Banskej Bystrici pri príležitosti Dňa Zeme viaceré ekologické aktivity zamerané na ochranu životného prostredia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %