Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
31.05.2019 09:25

Envirovýchovné aktivity Festivalu Zeme podporilo konečne aj slniečko


Ilustračný výrez plagátu


Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) zorganizovala dnes spolu s partnerskými organizáciami Festival Zeme ako sprievodné podujatie medzinárodného festivalu filmov o trvalo udržateľnom rozvoji Ekotopfilm – Envirofilm 2019.


Envirovýchovné podujatie v banskobystrickom Mestskom parku bolo zamerané najmä na ochranu ovzdušia, ale najmladší festivaloví fanúšikovia sa dozvedeli aj množstvo ďalších zaujímavých a inšpirujúcich informácií o ochrane a tvorbe životného prostredia.

Okrem iného im zástupcovia SAŽP a jednotlivých partnerských organizácií prezradili niečo o environmentálnych hrozbách súčasnosti, ako sú znečistenie ovzdušia, sucho či klimatické zmeny, o hviezdnych sústavách, ekosystémoch, vtákoch, hmyze či rastlinách. Tí najmladší, napríklad, lovili podberákom potravu pre rybky, ktorá bola znečistená plastami. Zároveň si všetci mohli zasúťažiť v stavaní hmyzieho hotela, hádzaní šiškou, lezení po lanovej dráhe, či v skladaní kociek a puzzle. Za mix získaných vedomostí a za absolvovanie jednotlivých súťažných stanovíšť získali do festivalovej knižočky pečiatky, na základe ktorých si mohli zatočiť Kolesom šťastia a získať niektorú z envirocien.

Festival Zeme sa vydaril aj napriek preloženiu jeho termínu kvôli nepriazni počasia. Spolu s partnermi, ktorých logá nájdete na pripojenom plagátiku, sme presvedčení, že návrat podujatí pre najmladšiu generáciu do exteriéru má svoj zmysel a na budúci rok by sme v tom chceli pokračovať. Atmosféra envirovýchovných podujatí v prírode má úplne iné čaro, o čom sa môžete presvedčiť i na vybraných fotografiách z festivalu, ktoré nájdete na https://www.sazp.sk/novinky/envirovychovne-aktivity-festivalu-zeme-podporilo-konecne-aj-slniecko.html.

Autor: (sažp)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.05.2016
Začína lepší a väčší Ekotopfilm – Envirofilm 2016
V Bratislave a Banskej Bystrici dnes začína ďalší ročník Medzinárodného filmového festivalu Ekotopfilm – Envirofilm. Návštevníci sa môžu tešiť na kvalitné a pútavé dokumentárne filmy a bohatý sprievodný program.
viac
25.05.2019
EKOTOPFILM- ENVIROFILM 2019 obohatí SAŽP odborným programom a Festivalom Zeme
Medzinárodný filmový festival Ekotopfilm – Envirofilm je tu opäť, aby slovenskému divákovi zmenil životný štýl k udržateľnejšiemu! Od 27. do 31. mája 2019 predstaví 66 dokumentárnych filmov z 30 krajín sveta a ponúkne množstvo sprievodných podujatí.
viac
01.06.2022
Festival Zeme si SAŽP pripomenie vzdelávacími aktivitami pre deti i dospelých
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) v spolupráci s partnermi pripravuje ďalší ročník Festivalu Zeme v Banskej Bystrici. Zamerali ho na environmentálne aktivity pre školy a verejnosť.
viac
25.05.2023
V parku bude Festival Zeme, ponúkne rôzne environmentálne aktivity
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) organizuje vo štvrtok (25. 5.) v Banskej Bystrici podujatie Festival Zeme, ktorý sa koná pri príležitosti blížiaceho sa Svetového dňa životného prostredia (5. 6.). Informovala o tom hovorkyňa SAŽP Michaela Pšenáková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %