Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
01.06.2022 08:00

Festival Zeme si SAŽP pripomenie vzdelávacími aktivitami pre deti i dospelých


Ilustračná snímka: (tasr).


Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) v spolupráci s partnermi pripravuje ďalší ročník Festivalu Zeme v Banskej Bystrici. Zamerali ho na environmentálne aktivity pre školy a verejnosť.


Program je rozdelený do dvoch dní. Vo štvrtok (2. 6.) budú prebiehať vzdelávacie interaktívne aktivity v mestskom parku a v piatok (3. 6.) premietanie filmov v banskobystrickom Múzeu SNP. Informovala o tom Michaela Pšenáková zo SAŽP.

"Pri príležitosti Svetového dňa životného prostredia SAŽP už dlhodobo pripravuje osvetové aktivity v regióne. Ich cieľom je vzdelávať verejnosť a zvyšovať záujem o životné prostredie. Po dvojročnej prestávke si svetový deň pripomenieme opäť prostredníctvom Festivalu Zeme, ktorý bude spojený s prezentáciou environmentálnych organizácií," konštatovala Pšenáková.

Štvrtkový program v mestskom parku od 9.00 h priblíži návštevníkom, ako predchádzať vzniku odpadu, ako sa adaptovať na zmenu klímy v meste, zoznámia sa s chránenými územiami v sústave Natura 2000, môžu pozorovať Slnko alebo si vyrobiť handrovú loptičku v tvorivej dielni zameranej na recykláciu textilného odpadu. Aktivity predstavia hravou a zážitkovou formou tak, aby zaujali, ale zároveň i vzdelávali či už deti, alebo dospelých.

"Piatkový program tvorí premietanie filmov s environmentálnou tematikou z videotéky SAŽP. Na návštevníkov čakajú snímky o ekologickej stope, odpade a textile, ale i nahliadnutie do života papagájov, vlkov či do záchranných a rehabilitačných programov zvierat vo voľnej prírode. Vstup na festival je bezplatný. V prípade nepriaznivého počasia sa uskutoční len program 3. júna v Múzeu SNP," dodala Pšenáková.

Partnermi Festivalu Zeme sú Slovenské múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva, Štátna ochrana prírody SR, Hvezdáreň Banská Bystrica, Slovenské banské múzeum, SOS/Birdlife Slovensko, Národná zoo Bojnice, súkromné mestské ekocentrum Malá Líška, Národné lesnícke centrum.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.09.2022
B. Bystrica a Brezno pripravili v deň cestovného ruchu rôzne aktivity
Svetový deň cestovného ruchu si v utorok (27. 9.) už tradične pripomenie aj Banská Bystrica. Návštevníci Stredoslovenského múzea, Stredoslovenskej galérie, Thurzo - Fugger zážitkovej expozície a Hodinovej veže zaplatia v tento deň polovičnú cenu vstupného.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
20.04.2023
Na Deň Zeme pripravilo SSM pre návštevníkov viaceré ekoaktivity
Pre návštevníkov a milovníkov prírody pripravilo Stredoslovenské múzeum (SSM) v Banskej Bystrici pri príležitosti Dňa Zeme viaceré ekologické aktivity zamerané na ochranu životného prostredia.
viac
25.05.2023
V parku bude Festival Zeme, ponúkne rôzne environmentálne aktivity
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) organizuje vo štvrtok (25. 5.) v Banskej Bystrici podujatie Festival Zeme, ktorý sa koná pri príležitosti blížiaceho sa Svetového dňa životného prostredia (5. 6.). Informovala o tom hovorkyňa SAŽP Michaela Pšenáková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %