Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
26.06.2016 02:39

V NP Muránska planina slávnostne otvorili obnovené turistické chodníky


Sedlo Burda, Muránska planina: (hiking.sk).


V sobotu 25. júna sa v Terénnom informačnom stredisku Národného parku Muránska planina v sedle Burda konalo slávnostné otvorenie obnovených turistických chodníkov.


Národný park Muránska planina je jednou z 5 turistických lokalít, v ktorých boli v roku 2016 obnovené turistické, cykloturistické trasy, doplnená infraštruktúra, a to vďaka podpore Horaliek od Sedity a Nadácie Ekopolis.

V rámci projektu na Muránskej planine bol upravený areál okolo zrekonštruovaného informačného strediska v sedle Burda a vytvorené jazierko s náučnými prvkami. Dobrovoľníci z občianskeho združenia Nová Burda obnovili aj značenie na turistických chodníkoch v oblasti Fabovej hole.

Pri príležitosti otvorenia obnovených turistických chodníkov organizátori pripravili pre turistov video k vychádzke do prírodnej rezervácie Fabova hola a prechádzku so sprievodcom po novovyznačených turistických chodníkoch vo vrcholovej časti Fabovej hole. Nechýbalo ani malé občerstvenie so živou hudbou.

Cieľom programu Živé chodníky, ktorý realizuje Nadácia Ekopolis od roku 2007, je obnova a vylepšovanie turistických značených chodníkov a verejných priestranstiev, využívaných turistami. V roku 2016 bolo obnovených 5 turistických lokalít. Ide o frekventované chodníky v atraktívnej lokalite Žiarskej doliny, Muránskej planiny a Malých Karpát, na ktorých bolo obnovené značenie a pribudla drobná inraštruktúra. Ďalšie projekty sa zameriavali na vylepšenie značenia a infraštruktúry na populárnej cyklotrase Rodinná cestička (Banská Bystrica – Zvolen) a v rámci siete MTB trás Bajkom k tajchom v Štiavnických vrchoch.

 

Autor: (ts)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.12.2017
Chaty v národných parkoch Slovenska majú šancu ozelenieť
Nadácia Ekopolis a spoločnosť KOOR, s. r. o. spúšťajú na Slovensku nový projekt, zameraný na ekologizáciu horských chát v národných parkoch.
viac
16.07.2020
ŠOP apeluje na lesníkov, aby informovali skôr o suchých stromoch v NP
Štátna ochrana prírody (ŠOP) SR apeluje na vedenie Štátnych lesov Tatranského národného parku (TANAP), aby ju včas informovali o potrebe odstránenia ohrozujúcich suchých stromov v národnom parku.
viac
29.07.2020
Na potulkách prírodou osviežia ďalšie obnovené studničky
V tomto roku je program Živé chodníky opäť zameraný na obnovu značenia trás i oživenie studničiek popri navštevovaných chodníkoch, ktoré turistom a cyklistom spríjemňujú spoznávanie slovenskej prírody.
viac
04.11.2020
V rámci programu Živé chodníky sa podarilo obnoviť sedem lokalít
V rámci programu Živé chodníky sa vďaka grantom podarilo obnoviť sedem lokalít. Dobrovoľníci zlepšili podmienky pre pešiu a cyklistickú turistiku. Informovala o tom Martina Ragalová z externej komunikácie nadácie Ekopolis.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %