Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
06.03.2020 08:05

V centre Novej Bane zavedú polhodinové bezplatné parkovanie


Snímka zdroj: (tasr).


V centre Novej Bane zavedú pre vodičov možnosť bezplatného parkovania v dĺžke 30 minút denne. Novobanskí mestskí poslanci o tom rozhodli na poslednom rokovaní mestského zastupiteľstva. Novinka vojde do praxe od začiatku mája tohto roka.


Aktuálne je v Novej Bani v zóne plateného parkovania zahrnutých 84 parkovacích miest. Za státie na týchto miestach vodiči platia v čase od 9:00 do 15:00 hod., pričom majú na úhradu dva spôsoby. Zaplatiť môžu prostredníctvom parkovacieho automatu alebo SMS.

Novinkou, teda zavedením bezplatného parkovania v dĺžke 30 minút, sa samospráva rozhodla vyjsť v ústrety občanom, ktorým na vybavenie si svojich záležitostí stačí pol hodina parkovania v meste a nepotrebujú na to celú hodinu. Ako príklad uvádza aj iné mestá, napríklad Levice, kde takýto systém funguje.

„Vodič má možnosť bezplatného parkovania s pravidlom jedenkrát denne uplatniť buď zaslaním SMS na určené číslo, pričom treba počkať na spätnú potvrdzujúcu SMS, alebo vybratím lístka z automatu, ktorý je potrebné nechať položený na viditeľnom mieste vo vnútri vozidla,” vysvetlila Katarína Naďová, samostatná odborná referentka dopravy na Mestskom úrade v Novej Bani.

Dodala, že mesto nadviazalo na systém, ktorý už má zavedený v praxi, pričom dôjde len k prestaveniu systému aj na možnosť polhodinového parkovania zadarmo.

Po vyčerpaní bezplatnej polhodiny parkovania buď vodič s vozidlom odíde, alebo si zakúpi hodinové parkovanie. Kým v súčasnosti je pre vodičov finančne výhodnejšia platba parkovného cez SMS, od mája bude cena za parkovanie zaplatená oboma spôsobmi rovnaká. Zároveň sa zmení časový interval, keď bude parkovanie spoplatnené, a to od 8:00 do 15:30 hod.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.04.2019
V múzeu priblížia zlatú éru motocyklistiky
V Pohronskom múzeu v Novej Bani si v závere apríla prídu na svoje najmä milovníci dvojkolesových tátošov. Výstava Zlatá éra motocyklistiky – historické motocykle zo zbierok Vlastivedného múzea v Považskej Bystrici.
viac
23.12.2019
Mestskú knižnicu presťahovali do nových priestorov v centre mesta
Mestskú knižnicu v Novej Bani nájdu tunajší čitatelia v nových priestoroch. V uplynulých dňoch ju totiž presťahovali a opätovne otvorili pre verejnosť v priestoroch podnikateľského centra v strede mesta.
viac
01.06.2020
Mesto Dolný Kubín obnovuje platené parkovanie v centre
Dolnokubínska samospráva obnovuje od dnešného dňa (1. 6.) platené parkovanie v centre mesta. Podľa Martina Buznu z dolnokubínskej radnice boli motoristi oslobodení od platenia parkovného takmer jeden a pol mesiaca.
viac
02.12.2020
Nové Mesto spúšťa regulované parkovanie v zóne Tehelné pole
Bratislavská mestská časť Nové Mesto spúšťa regulované parkovanie v zóne Tehelné pole. Ide o pilotný projekt, ktorý má priniesť jasné pravidlá a poriadok v parkovaní do jednej z najvyťaženejších lokalít v blízkosti štadiónov a ich širšom okolí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %