Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
01.06.2020 03:30

Mesto Dolný Kubín obnovuje platené parkovanie v centre


Snímka zdroj: (dolnykubin.sk).


Dolnokubínska samospráva obnovuje od dnešného dňa (1. 6.) platené parkovanie v centre mesta. Podľa Martina Buznu z dolnokubínskej radnice boli motoristi oslobodení od platenia parkovného takmer jeden a pol mesiaca.


Dôvodom bola situácia zapríčinená novým koronavírusom a rozsiahle obmedzenia spojov mestskej autobusovej dopravy.

„Vzhľadom na to, že sa situácia postupne normalizuje, opäť otvárame materské a základné školy a do normálnej prevádzky prechádza aj mestská autobusová doprava. Od 1. júna teda pominú dôvody, pre ktoré sme chceli podporiť osobnú automobilovú dopravu,” vysvetlil primátor Dolného Kubína Ján Prílepok.

Obyvatelia a návštevníci mesta nemuseli doteraz v zónach plateného parkovania platiť za parkovanie žiadnou formou. „Cieľom tohto riešenia bolo zamedziť kontaktu vodičov s parkovacími automatmi a manipulácii s hotovosťou. Taktiež došlo k rapídnemu obmedzeniu mestskej autobusovej dopravy, najskôr na prázdninový a neskôr aj na víkendový režim. Naše autobusy jazdili veľmi obmedzene a nastávala situácia, kedy kvôli bezpečnosti obyvateľov bolo pre nás lepšie uprednostniť individuálnu osobnú dopravu pred autobusovou,” uviedol dolnokubínsky primátor.

Pripomenul, že aj naďalej zostane všetkým obyvateľom a návštevníkom mesta k dispozícii režim prvej hodiny parkovania zadarmo na parkovisku pri daňovom úrade. „Toto parkovisko je vzdialené len niekoľko minút chôdze od všetkých inštitúcií v centre mesta. Umožňuje tak všetkým motoristom vybaviť si nákupy či rôznu agendu bez nutnosti platiť parkovné. Bezplatné parkovanie v celom meste naďalej ostáva v platnosti počas celých víkendov a každý pracovný deň po 16.00 h,” doplnil Prílepok.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.12.2016
Počas vianočných sviatkov zaparkujete v Poprade zadarmo
Parkovanie v centre Popradu bude viac ako tri týždne bez parkovacích poplatkov. Samospráva vychádza v ústrety návštevníkom centra mesta a od dnešného dňa ruší výber parkovacích poplatkov na mestských parkoviskách.
viac
23.12.2018
Mesto preberá parkovanie do svojej réžie od 7. januára
Mesto Košice potvrdilo, že v zmysle všeobecne záväzného nariadenia (VZN) sa od 1. januára 2019 stáva namiesto spoločnosti EEI výlučným prevádzkovateľom parkovacích miest v zóne plateného parkovania.
viac
16.06.2020
Regulované parkovanie v centre Starej Ľubovne vstúpi do platnosti 3. augusta
Informuje o tom radnica na svojej oficiálnej stránke s tým, že klesajúci počet nakazených novým koronavírusom, no predovšetkým rozhodnutie vlády o nepredĺžení núdzového stavu, sú hlavnými faktormi opätovného spustenia aktivít súvisiacich s regulovaním parkovania v širšom centre mesta.
viac
02.12.2020
Nové Mesto spúšťa regulované parkovanie v zóne Tehelné pole
Bratislavská mestská časť Nové Mesto spúšťa regulované parkovanie v zóne Tehelné pole. Ide o pilotný projekt, ktorý má priniesť jasné pravidlá a poriadok v parkovaní do jednej z najvyťaženejších lokalít v blízkosti štadiónov a ich širšom okolí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %