Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
13.04.2019 10:05

V centre mesta pribudnú nabíjacie miesta pre elektrobicykle


Ilustračná snímka (tasr)


Nabíjacie miesta pre elektrobicykle pribudnú tento týždeň na štyroch miestach v centre Liptovského Mikuláša. Radnica chce takýmto spôsobom vyjsť v ústrety moderným trendom a podporiť ekologické formy dopravy.


„Nabíjacie miesta budú cyklistom k dispozícii pri knižnici, pri fontáne Metamorfózy, pri mestskom Múzeu Janka Kráľa a východne od katolíckeho kostola pri Liptáčiku. Postup je jednoduchý. Majiteľ pripojí nabíjací kábel do zásuvky a nabije si svoj bicykel,“ informoval v stredu Ján Sokolský z kancelárie vedenia mesta.       

V každom zo štyroch bodov bude možné nabiť štyri bicykle. Pre tento účel radnica využila zásuvky, ktoré sú na stĺpoch verejného osvetlenia v pešej zóne. Nabíjacie miesta budú pre potreby cyklistov k dispozícii celoročne.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.06.2016
Stovky motorkárov z celého sveta zavítajú do Liptovského Mikuláša
Liptovský Mikuláš sa v týchto dňoch stáva dejiskom svetového stretnutia mototuristov. Akcia s názvom FIM Rally 2016 sa na Slovensku uskutoční po prvý raz. Hlavnému programu budú venované dni od 29. júna do 1. júla v Liptovskom Mikuláši.
viac
21.05.2020
V centre mesta pribudla nabíjacia stanica pre elektrobicykle
Cyklisti môžu od tohto týždňa využívať novú nabíjaciu stanicu pre elektrobicykle v centre Liptovského Mikuláša. Nabíjačka sa nachádza na Námestí osloboditeľov v blízkosti fontány Metamorfózy a ide o prvú svojho druhu v meste. Nabíjať sa na nej môžu naraz štyri bicykle.
viac
03.05.2021
Zo starých topoľov na Liptove vyrobili nové lavičky
Prostredie v okolí cyklochodníka na Nábreží v Liptovskom Mikuláši skrášľujú nové lavičky z pňov starých topoľov. Nedávno vyrúbané stromy tak našli nové využitie. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
09.08.2021
Vo viacerých lokalitách v L. Mikuláši rozširujú parkovacie plochy
Verejnoprospešné služby (VPS) mesta Liptovský Mikuláš pracujú na rozšírení parkovacích plôch vo viacerých mestských lokalitách. Ako informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková, parkovacie miesta pre potreby obyvateľov budujú z ekologickejších zatrávňovacích panelov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %