Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
22.11.2022 12:35

V Brezovom háji pribudnú tisícky kvetov, ihrisko i dažďová záhrada


Snímka zdroj: (nitraden.sk).


Obnova Brezového hája v Nitre pokračuje aj v jesenných mesiacoch. Po vysadení takmer 400 nových stromov v predchádzajúcom tam mesto plánuje aj výsadbu 3000 trvaliek a 85 000 kusov cibuľovín.


Súčasťou revitalizácie Brezového hája je oprava verejného osvetlenia a osadenie nového mobiliáru. Okrem odpadkových košov a lavičiek tam pribudnú aj tri piknikové zostavy a stojany na bicykle. "V blízkosti areálu neďalekej základnej školy vznikne nové detské ihrisko s hernými prvkami pre deti od dvoch do 14 rokov," uviedla radnica.

V týchto dňoch sa Brezovom háji začalo aj s výstavbou dažďovej záhrady. "Vznikne v blízkosti Napervillskej ulice. Toto miesto je dôležitým peším priechodom medzi nábrežím rieky Nitra a druhým najväčším nitrianskym sídliskom Chrenová. Ide nám o tom, aby tento priestor bol kultivovaný, bezpečný a prispieval k ekologickej stabilite prostredia," informoval mestský úrad.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.07.2017
Mesto pripravilo päť projektov na zlepšenie životného prostredia
Nitrianska radnica pripravuje niekoľko projektov zameraných na zlepšenie životného prostredia v meste. Magistrát vypracoval päť zámerov, na ktoré chce získať peniaze z európskych fondov.
viac
17.08.2020
V centre Nitry začalo fungovať revitalizované detské ihrisko
V centre Nitry na Štefánikovej ulici začalo v priebehu leta fungovať revitalizované detské ihrisko. Jeho obnova bola zrealizovaná vďaka grantovému programu Mením moje mesto.
viac
26.04.2022
Nitra začala s revitalizáciou Brezového hája, vysadia tam stovky stromov
V Nitre sa v týchto dňoch začala pripravovaná revitalizácia Brezového hája. Pribudnú tam stovky nových stromov a tisícky kvetov.
viac
16.05.2023
V Brezovom háji pribudli piknikové zostavy a ďalší mobiliár
Nové piknikové zostavy, drevené lavičky a ďalší mobiliár postupne pribúda v Brezovom háji v Nitre. Rozsiahlu revitalizáciu parku začalo mesto ešte vlani na jar.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %