Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
26.04.2022 02:25

Nitra začala s revitalizáciou Brezového hája, vysadia tam stovky stromov


Brezový háj.


V Nitre sa v týchto dňoch začala pripravovaná revitalizácia Brezového hája. Pribudnú tam stovky nových stromov a tisícky kvetov.


Momentálne už víťaz verejného obstarávania začal do parku pod Zoborom zvážať sadenice stromov. Podľa radnice ich tam bude vysadených takmer 400. Súčasťou revitalizácie je aj výsadba približne 3000 trvaliek a 85 000 cibuľovín. „Súčasťou projektu sú aj nové dažďové záhrady na zadržiavanie vody i pestrofarebné kvitnúce lúky. Potešíme športovcov aj rodiny s deťmi. Pribudnú nové športové prvky, bežecký okruh, detské ihrisko i piknikové stoly,“ informovala radnica.

V okolí parku vyrástli v poslednom období bytové komplexy Brezový háj a Living Park. Mesto tam preto počíta so zvýšeným pohybom mladých rodín. „Z tohto dôvodu je zámerom mesta vybudovať z Brezového hája pod Zoborom atraktívny a najmä bezpečný lokálny park, ktorý bude slúžiť okolitým obyvateľom, deťom neďalekej základnej školy či študentom ubytovaným v novom študentskom domove. Na svoje si prídu aj aktívni obyvatelia, ktorí radi športujú vonku,“ uviedol magistrát.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.01.2021
Na Šrobárovom námestí v Petržalke vznikne nový zelený priestor
Na Šrobárovom námestí v bratislavskej Petržalke vznikne nový zelený priestor. Mestská časť tam plánuje vysadiť približne 50 stromov.
viac
02.11.2022
Mestský park prejde najväčšou revitalizáciou v jeho 150-ročnej histórii
V nitrianskom mestskom parku na Sihoti sa v novembri začne rozsiahla obnova. Podľa radnice sa revitalizácia v hodnote takmer šiestich miliónov eur radí svojím rozsahom k najväčším na Slovensku. Financie na projekt získalo mesto z Európskej únie.
viac
22.11.2022
V Brezovom háji pribudnú tisícky kvetov, ihrisko i dažďová záhrada
Obnova Brezového hája v Nitre pokračuje aj v jesenných mesiacoch. Po vysadení takmer 400 nových stromov v predchádzajúcom tam mesto plánuje aj výsadbu 3000 trvaliek a 85 000 kusov cibuľovín.
viac
20.12.2022
Na brehu rieky vyrastie opäť ikonická aleja
Na brehu rieky Nitra opäť vyrastie topoľová aleja. Mesto už v mestskom parku vysadilo 60 nových stromov, ktoré nahradia ikonické stromoradie, ktoré desaťročia zdobilo nábrežie medzi letným kúpaliskom a Vodnou ulicou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %