Streda 17.04.2024
Dnes má meniny 
Rudolf, Rudolfa
°C
29.11.2022 04:15

V mestskom parku sa začali práce na jeho rozsiahlej obnove


Mestský park, foto z archívu. Snímka zdroj: (tasr).


V nitrianskom mestskom parku na Sihoti sa v týchto dňoch začali prvé práce na jeho rozsiahlej revitalizácii. Ako pred časom uviedla radnica, obnova parku pod Nitrianskym hradom v hodnote takmer šesť miliónov eur sa radí svojím rozsahom k najväčším na Slovensku.


Financie na projekt získalo mesto z Európskej únie.

V súčasnosti zhotoviteľ zariaďuje stavenisko a zároveň oplotil časť parku, v ktorej sa zrealizuje prvá fáza. "Práce sa začnú orezom a výrubom chorých a nebezpečných drevín. Prvá fáza bude prebiehať v časti od aleje smerujúcej k Biskupskému hostincu po rieku a štadión a tiež za Malou Hangóckou, kde bude nová zvernica. Druhá fáza revitalizácie sa bude vykonávať v okolí detského ihriska. Harmonogram je nastavený na 12 mesiacov, približne do polovice novembra 2023," informoval mestský úrad.

Ako pripomenul, súčasťou obnovy parku budú napríklad zmodernizované detské ihriská doplnené o inkluzívne prvky. Pribudnú aj workoutové prvky pre seniorov, pikniková lúka s miestami na grilovanie i vyhliadkové mólo nad zvernicou. Opravená bude aj Žabia fontána, revitalizujú sa chodníky z prírodných materiálov a pribudne tiež nové osvetlenie a lavičky. Súčasťou obnovy parku bude aj nová, bohatšia výsadba. "Pôjde o najväčšiu revitalizáciu parku v jeho 150-ročnej histórii. Chceme z neho urobiť moderný park 21. storočia pri rešpektovaní jeho historickej hodnoty," doplnila radnica.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.07.2017
Mesto pripravilo päť projektov na zlepšenie životného prostredia
Nitrianska radnica pripravuje niekoľko projektov zameraných na zlepšenie životného prostredia v meste. Magistrát vypracoval päť zámerov, na ktoré chce získať peniaze z európskych fondov.
viac
08.10.2020
Nitra pripravuje revitalizáciu parku, má byť v troch etapách
Nitrianska radnica pripravuje rozsiahlu obnovu Mestského parku na Sihoti. Projekt bude realizovať český Ateliér Krejčiříkovi, ktorý už na magistráte prezentoval prvé pracovné návrhy.
viac
02.11.2022
Mestský park prejde najväčšou revitalizáciou v jeho 150-ročnej histórii
V nitrianskom mestskom parku na Sihoti sa v novembri začne rozsiahla obnova. Podľa radnice sa revitalizácia v hodnote takmer šiestich miliónov eur radí svojím rozsahom k najväčším na Slovensku. Financie na projekt získalo mesto z Európskej únie.
viac
25.01.2023
V Starom parku sa naplno rozbehli práce na jeho revitalizácii
V nitrianskom mestskom Starom parku sa naplno začala jeho obnova. Zhotoviteľ si prevzal stavenisko ešte koncom minulého roka. Po jeho oplotení sa v posledných dňoch začali búracie práce a aj úprava zelene.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %