Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
26.02.2021 09:30

ÚVO pripravil Stratégiu pre sociálne hľadiská vo VO na Slovensku 2021-2025


Ilustračná snímka.


Jedným z cieľov národného projektu úradu s názvom Zvyšovanie efektívnosti v oblasti verejného obstarávania na Slovensku, realizovaného v rámci operačného programu Efektívna verejná správa, ktorý je podporený z Európskeho sociálneho fondu, je aj podpora sociálneho verejného obstarávania.


K dosahovaniu stanovených cieľov a pre účely komplexného riešenia tejto problematiky úrad vypracoval Stratégiu pre sociálne hľadiská vo verejnom obstarávaní na Slovensku 2021 - 2025, ktorá má predstavovať dlhodobý plán identifikujúci potreby, nástroje a spôsoby na ich riešenie v rámci určitého časového obdobia. Zároveň v nej úrad definoval aj okruh subjektov či inštitúcií, s ktorými bude potrebné pri dosahovaní stanovených cieľov komunikovať. Jednou z plánovaných aktivít je aj vyvíjanie neustálej iniciatívy úradu zdokonaľovať svoju činnosť a pomáhať odbornej verejnosti lepšie sa orientovať v tejto problematike.

Pri jej tvorbe úrad vychádzal predovšetkým z realizovanej Analýzy sociálnych možností v oblasti verejného obstarávania na Slovensku, ktorá bola prvým výstupom projektu v rámci aktivity zameranej na sociálne verejné obstarávanie.  

Stratégia pre sociálne hľadiská vo verejnom obstarávaní na Slovensku 2021 – 2025 na stiahnutie TU

Autor: (ÚVO)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.11.2020
Pozvánka na školenie „Zelené verejné obstarávanie“
Úrad pre verejné obstarávanie pozýva verejných obstarávateľov / obstarávateľov na školenie Zelené verejné obstarávanie - papier, počítače a vozidlá, ktoré sa uskutoční on-line 27.11.2020 o 9:00 hod.
viac
01.03.2021
Ako nakupovať ekologické čistiace prostriedky?
V nadväznosti na Vládou SR schválený dokument - Metodika pre produktovú skupinu zelené verejné obstarávanie na čistiace prostriedky a upratovacie služby zo dňa 10. 2. 2021 Úrad pre verejné obstarávanie pripravil metodickú príručku s názvom "Ako nakupovať ekologické čistiace prostriedky?".
viac
29.07.2021
ÚVO pripravil Analýzu a metodiku najčastejších porušení zákona II.
ÚVO pripravil Analýzu a metodiku najčastejších porušení zákona o verejnom obstarávaní II. pri dodržaní základných povinností verejných obstarávateľov, resp. obstarávateľov - princípy vo verejnom obstarávaní a pri vyhodnocovaní splnenia podmienok účasti - vysvetlenie a doplnenie predložených dokladov
viac
26.08.2021
ÚVO pripravil príručku s názvom Základná kniha o sociálnych hľadiskách
Úrad v rámci projektu Zvyšovanie efektívnosti v oblasti verejného obstarávania na Slovensku, realizovaného v rámci operačného programu Efektívna verejná správa, ktorý je podporený z Európskeho sociálneho fondu vypracoval prvú špecifickú príručku s názvom Základná kniha o sociálnych hľadiskách.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %