Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
31.08.2021 11:35

ÚVO: Náš koncept profesionalizácie podporuje aj OECD


Ilustračná snímka.


Predseda Úradu pre verejné obstarávanie Miroslav Hlivák viedol online rokovanie s riaditeľom Odboru verejného obstarávania v rámci OECD Paulom Maginom, aby mu predstavil pokrok úradu pri tvorbe legislatívy ohľadom profesionalizácie vo verejnom obstarávaní.


„V duchu skvelej spolupráce medzi OECD a ÚVO ma potešilo, že som sa pripojil k predsedovi ÚVO, pánovi Hlivákovi a jeho tímu na online stretnutie, aby som sa dozvedel o najnovšom vývoji v systéme verejného obstarávania na Slovensku. Nadobudol som presvedčenie o tom, že Slovenská republika vynakladá dôležité zdroje, a to národné ako aj z Plánu obnovy a odolnosti, na zlepšenie profesionalizácie pracovníkov v oblasti verejného obstarávania v rámci širšej reformy, ktorá je riešená v rámci novely zákona o verejnom obstarávaní,“ povedal Paulo Magina.

Miroslav Hlivák považuje spoluprácu s OECD za záruku odbornosti na medzinárodnej úrovni. „Toto úsilie je v súlade s osvedčenými postupmi, ktorých sme svedkami v iných krajinách, ako súčasť podpory, ktorú poskytujeme členom OECD,“ dodal Paulo Magina. „S pánom Maginom sme textovali prvé ustanovenia v rámci konceptu profesionalizácie vo verejnom obstarávaní na Slovensku. Ďakujem mu za doterajšiu spoluprácu a podporu. Máme za sebou dlhú cestu, pričom o jej ďalšom smerovaní teraz rozhodnú poslanci NR SR. Na septembrovej schôdzi budú hlasovať o novele zákona, v ktorá pokrýva aj koncept profesionalizácie vo verejnom obstarávaní. Výsledok si budú všímať aj naši zahraniční partneri, s ktorými pravidelne komunikujeme,“ povedal Miroslav Hlivák.

Autor: (ÚVO)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.07.2021
ÚVO pripravil Analýzu a metodiku najčastejších porušení zákona II.
ÚVO pripravil Analýzu a metodiku najčastejších porušení zákona o verejnom obstarávaní II. pri dodržaní základných povinností verejných obstarávateľov, resp. obstarávateľov - princípy vo verejnom obstarávaní a pri vyhodnocovaní splnenia podmienok účasti - vysvetlenie a doplnenie predložených dokladov
viac
09.08.2021
ÚVO: Situáciou v stavebníctve sa zaoberáme už niekoľko týždňov
Predseda Úradu pre verejné obstarávanie Miroslav Hlivák proaktívne, z vlastného podnetu, začal preverovať situáciu v stavebnom sektore, v ktorom sú hlásené údajne nepredvídateľné nárasty cien za komodity, čo má brániť dokončeniu mnohých diel, resp. pokračovaniu v realizácii zákaziek.
viac
25.08.2021
Kontrola nákupov za verejné peniaze patrí do konceptu otvoreného vládnutia
Predseda Úradu pre verejné obstarávanie Miroslav Hlivák prijal pozvanie od splnomocnenca vlády pre rozvoj občianskej spoločnosti Martina Giertla na prezentáciu práce úradu na októbrovom Týždni otvoreného vládnutia.
viac
26.08.2021
ÚVO pripravil príručku s názvom Základná kniha o sociálnych hľadiskách
Úrad v rámci projektu Zvyšovanie efektívnosti v oblasti verejného obstarávania na Slovensku, realizovaného v rámci operačného programu Efektívna verejná správa, ktorý je podporený z Európskeho sociálneho fondu vypracoval prvú špecifickú príručku s názvom Základná kniha o sociálnych hľadiskách.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %