Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
02.09.2021 10:40

Únia miest zorganizovala stretnutie s ÚVZ SR


Hlavný hygienik SR, Ján Mikas. Snímka zdroj: (tasr).


Únia miest Slovenska (ÚMS) iniciatívne zorganizovala pre svoje členské mestá online stretnutie s ÚVZ SR za prítomnosti hlavného hygienika SR Jána Mikasa a jeho odborných zástupcov. ÚMS považuje za správne a zodpovedné reagovať na silnejúcu tretiu vlnu pandémie.


Začiatok školského roka, ako aj jesenné obdobie, keď sa v mestách organizuje množstvo verejných a kultúrnych podujatí, predstavujú vyššie riziko pre obyvateľov našich miest. Online stretnutie otvoril Ján Nosko, viceprezident ÚMS a primátor mesta Banská Bystrica a zúčastnilo sa ho viac ako 50 členských miest ÚMS. V spoločnej diskusii zástupcovia ÚVZ SR odpovedali na všetky otázky, ktoré mestá trápia. Jednou z tém bola aj prevádzka v zariadeniach sociálnych služieb.

Ján Nosko, viceprezident ÚMS, primátor mesta Banská Bystrica: „Ochrana zdravia a bezpečnosť našich obyvateľov je pre nás prioritou. Na jednej strane sme radi, že sa život vrátil, v rámci možností, do normálnejšieho režimu. Na druhej strane si nemôžeme dovoliť zabudnúť na to, čo sme prežívali počas pandemickej krízy. Vždy sú to práve mestá, ktoré sú na prvom mieste, a od ktorých sa očakáva rýchla reakcia. Musíme byť pripravení na to, čo nás čaká v ďalšom období. Myslím si, že dnešné stretnutie bolo pre všetkých zástupcov miest prínosné. Chceme ubezpečiť obyvateľov, že pre ich bezpečnosť a komfort robíme maximum.“

Hlavný hygienik ÚVZ SR Ján Mikas: „Vážim si svedomitý prístup miest k dodržiavaniu opatrení a ďakujem za ich súčinnosť a úsilie pri riešení náročných situácií počas pandémie. Bezpečnosť občanov je našou spoločnou prioritou a vzájomná komunikácia a spolupráca je mimoriadne kľúčová. Úrad verejného zdravotníctva SR je vždy k dispozícii na konštruktívne stretnutia.“

ÚMS ocenila vytvorený priestor a čas, ktorý predstavitelia ÚVZ SR venovali vzájomnej diskusii. Považujeme to aj za ocenenie príspevku samospráv v boji so súčasnou epidémiou. Obidve strany sa dohodli na pokračovaní diskusie podľa ďalšieho vývoja situácie a problémov, ktoré bude samospráva v tejto oblasti riešiť. Únia miest Slovenska zastupuje aktuálne 60 členských miest, ktoré obhajujú záujmy takmer dvoch miliónov obyvateľov Slovenska.

Autor: (ÚMS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.06.2021
Premiér: So zástupcami samospráv sme sa dohodli na kvartálnych stretnutiach
Premiér Eduard Heger sa dohodol so zástupcami samospráv, Združením miest a obcí Slovenska (ZMOS), Úniou miest Slovenska (ÚMS) a združením samosprávnych krajov SK8, na pravidelných kvartálnych stretnutiach.
viac
23.06.2021
Mestá apelujú na efektívnejšiu a jednotnú komunikáciu pri očkovacej kampani
Mestá sú pripravené zapojiť sa do aktivít, ktoré majú predísť 3. vlne pandémie v súvislosti s variantom Delta, ktorý, podľa odborníkov, šíria najmä deti a mladí ľudia do 20 rokov prichádzajúci z Veľkej Británie, či ľudia, ktorí sa zúčastňujú športových zápasov.
viac
24.08.2021
ÚMS má zásadné pripomienky k Návrhu zákona o podpore štátneho nájomného bývania
Únia miest Slovenska (ÚMS) má zásadné pripomienky k Návrhu zákona o podpore štátneho nájomného bývania z dielne poslanca NRSR Miloša Svrčeka.
viac
14.10.2021
Druhý ročník projektu ELoGE Slovensko
Registrácia samospráv na získanie Európskej značky excelentnosti dobrej správy vecí verejných pre rok 2021 spustená.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %