Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
01.06.2021 09:25

ÚMS podporuje ZMOS a tiež žiada stiahnutie poslaneckej novely školského zákona


Ilustračná snímka.


Únia miest Slovenska (ÚMS) podporuje Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) a rovnako žiada stiahnutie poslaneckej novely školského zákona o predprimárnom vzdelávaní.


Únia miest Slovenska podporila návrhy MŠVVaŠ SR na vznik špecializovanej štátnej správy v školstve preto, aby sa mohla uskutočniť komplexná reforma regionálneho školstva a nie preto, aby si takýmto spôsobom centrálna vláda posilňovala pozíciu v území.

Na poslednom rokovaní s ministrom školstva SR nám bolo prisľúbené, že všetky ďalšie dôležité zmeny sa budú riešiť formou komplexnej reformy regionálneho školstva. Žiaľ, sľuby opäť neplatia.

ÚMS sa preto pripája k stanovisku ZMOS a rovnako požaduje stiahnutie poslaneckej novely školského zákona o predprimárnom vzdelávaní. Jej zverejnenie považujeme, zo strany ministerstva školstva SR, za podraz. Ide o zásadný zásah do pôvodnej koncepcie a je preto nevyhnutné riešiť túto problematiku komplexne a spoločnou diskusiou, ku ktorej rezort školstva vyzývame.

Autor: (Daniela PIRŠELOVÁ, hovorkyňa ÚMS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.08.2020
ZMOS upozorňuje na nedostatky v pripravovaných volebných pravidlách
Združenie miest a obcí Slovenska zásadnou pripomienkou v medzirezortnom pripomienkovom konaní upozorňuje na nedostatky pripravovanej novely zákona o volebnej kampani, ktorú do parlamentu predkladá skupina poslancov Národnej rady Slovenskej republiky.
viac
21.05.2021
Majú byť prijímané 5-ročné deti do materských škôl na úkor detí mladších?
Zmätočnosť informácií vo vzťahu k prijímaniu 5-ročných detí na povinné predprimárne vzdelávanie spôsobuje napätie medzi zákonnými zástupcami ale aj neistotu medzi jednotlivými samosprávami.
viac
31.05.2021
ZMOS uplatnil 7 zásadných pripomienok k poslaneckej novele školského zákona
Združenie miest a obcí Slovenska uplatnilo 7 zásadných pripomienok k poslaneckej novele školského zákona. Vzhľadom na zásadné nedostatky žiada stiahnutie tohto návrhu.
viac
03.02.2023
Novela školského zákona spôsobí samosprávam existenčné problémy
Schválenie novely školského zákona v Národnej rade SR spôsobí podľa Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) samosprávam existenčné problémy so zabezpečením funkčnosti materských aj základných škôl.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %