Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
05.06.2020 03:20

Turisti môžu spoznať Nitru prostredníctvom zážitkových prehliadok


Pohľad na mesto Nitra.


Zážitkové spoznávanie Nitry ponúknu turistom počas víkendu profesionálni sprievodcovia i miestni nadšenci. V sobotu 6. júna pripravili tri prehliadky, vďaka ktorým môžu záujemcovia spoznať rôzne podoby mesta pod Zoborom.


Dopoludnia sa začne cykloprehliadka s názvom Perly modernej architektúry Nitry. „Stretnutie je o 10. hodine pred Turistickým informačným centrom (TIC) Nitra. Účastníci na bicykloch spoznajú pamiatky architektúry 20. storočia. Dozvedia sa zaujímavosti o dejinách časti Číneš, sídlisku Chrenová, či architektúre Slovenskej poľnohospodárskej univerzity,“ informovala Nitrianska organizácia cestovného ruchu (NOCR).

Popoludní privíta turistov pred Župným domom osemročný sprievodca Leo, ktorý im predstaví hrad i mestský park. „Ukáže účastníkom rôzne zaujímavosti, ktoré si návštevníci a obyvatelia Nitry možno nikdy nevšimli, pretože sú priveľkí,“ pripomínajú organizátori.

Posledná zážitková prechádzka Nitrou sa začne o 16. hodine pred TIC. Pôjde o vychádzku po uliciach mesta, ktorá ukáže farebnú krásu dekoračných kameňov použitých na vonkajšie obklady budov a dlažbu. „Turisti sa dozvedia zaujímavosti o ich zložení, vlastnostiach, pôvode a vzácnosti, ale aj zmenách, ktoré sú spôsobené vonkajšími vplyvmi,“ oznámilo NOCR.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.12.2017
NSK plánuje dokončiť rekonštrukciu historického Župného domu
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) plánuje v priebehu budúceho roka dokončiť rekonštrukciu Župného domu a získať tak priestory pre svoj úrad. Podľa slov predsedu NSK Milana Belicu je už pripravená komplexná oprava bloku D, spolu s renováciou ďalších častí pamiatkovo chráneného historického objektu.
viac
28.08.2020
Pamiatky v meste Skalica budú počas víkendu prístupné zadarmo
Počas posledného augustového víkendu (29. a 30. 8.) budú pamiatky v meste Skalica otvorené pre návštevníkov zdarma. Informovala o tom Katarína Pavková z Turistickej informačnej kancelárie (TIK) v Skalici.
viac
09.06.2021
Turisti môžu využiť ponuku letných prehliadok Nitry i zoborských vrchov
Turisti a návštevníci Nitry môžu už najbližší víkend využiť ponuku na pešie i cyklistické potulky mestom a zoborskými vrchmi. Prvá bezplatná prehliadka s názvom S batohom po nitrianskych kopcoch predstaví 12. júna geologické zaujímavosti zoborských vrchov.
viac
29.06.2021
Prázdninové potulky s kronikárom
Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Šariš sa rozhodla v letnej turistickej sezóne 2021 priniesť návštevníkom Prešova obľúbenú aktivitu zameranú na tzv. “Living History”.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %