Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
28.08.2020 08:15

Pamiatky v meste Skalica budú počas víkendu prístupné zadarmo


Rotunda sv. Juraja.


Počas posledného augustového víkendu (29. a 30. 8.) budú pamiatky v meste Skalica otvorené pre návštevníkov zdarma. Informovala o tom Katarína Pavková z Turistickej informačnej kancelárie (TIK) v Skalici.


Pamiatky budú otvorené pre záujemcov od 10.00 do 18.00 h. „V každej pamiatke bude sprievodca, ktorý poskytne výklad. Máme sprístupnených 12 pamiatok - dom kultúry, františkánsky kláštor a kostol, veža a farský kostol, jezuitský kostol, Expozícia kníhtlače, evanjelický kostol, ľadovňa, Rotunda sv. Juraja, Mlyn bratov Pilárikových a kostol Milosrdných bratov,” uviedla Pavková.      

Možnosť navštíviť pamiatky budú mať návštevníci Skalice aj po tomto víkende, ktorý je oficiálnym ukončením turistickej sezóny. „Prehliadky poskytujeme počas celého roka na objednávku vopred, podľa platného cenníka. Všetky vyššie spomenuté pamiatky budú teda aj naďalej sprístupnené,” doplnila zamestnankyňa TIK.      

Turistická kancelária okrem tradičných prehliadok uskutoční aj tematické prehliadky so sprievodcom. „V septembri sa návštevníci môžu tešiť na prehliadky s názvom 'To najlepšie zo Skalice spojené s ochutnávkou pravého Skalického trdelníka' a 'Čaro kostolov mesta Skalica spojené s hrou na organe v jezuitskom kostole a ochutnávkou skalického vína'. V októbri je na programe prehliadka s názvom 'Technické pamiatky mesta Skalica spojené s ochutnávkou skalického zázvorníka',” informovala Pavková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.06.2016
Potulka mestom Revúca predstaví významné historické pamiatky
Spoznať významné pamiatky a zaujímavé historické miesta jednej z metropol Gemera trochu inou formou než doteraz môžu turisti vďaka sérii podujatí Potulka mestom Revúca.
viac
23.02.2017
V sobotu budú v Trnave a Skalici bezplatné prehliadky pamiatok
Historické mestá Trnava i Skalica sa aj v tomto roku pripoja k tým, ktoré si pripomenú Svetový deň sprievodcov aktivitami pre turistov. Na sobotu 25. februára pripravili bezplatné prehliadky svojimi historickými centrami.
viac
22.08.2020
Nočná prehliadka na motívy Drakulu bude vyvrcholením leta na Oravskom hrade
Letná sezóna na Oravskom hrade vyvrcholí nočnou prehliadkou. Podujatie na motívy Drakulu, upíra Nosferatu, sa uskutoční na budúci piatok 28. augusta.
viac
28.08.2021
V Skalici ukončujú turistickú sezónu, vstup do pamiatok je zadarmo
V meste Skalica sa posledný augustový víkend (28. a 29. 8.) oficiálne končí turistická sezóna. Do pamiatok v meste bude v rámci ukončenia sezóny vstup voľný.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %