Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
23.02.2017 02:27

V sobotu budú v Trnave a Skalici bezplatné prehliadky pamiatok


Trojičné námestie v Trnave.


Historické mestá Trnava i Skalica sa aj v tomto roku pripoja k tým, ktoré si pripomenú Svetový deň sprievodcov aktivitami pre turistov. Na sobotu 25. februára pripravili bezplatné prehliadky svojimi historickými centrami.


V Trnave má podujatie pod palcom oblastná organizácia cestovného ruchu Trnava Tourism. Podľa jej riaditeľky Michaely Potočárovej sú pripravené štyri komentované prehliadky Trnavy o 10:30 a 13:30 hod., vždy v dvoch skupinách. Začiatok a koniec prehliadok bude pred Mestskou vežou na Trojičnom námestí, ktorá je jednou z dominánt mesta. Záujemcovia prejdú so sprievodcami za hodinu a pol dôležité pamiatky malého Ríma - Baziliku sv. Mikuláša, Katedrálu sv. Jána Krstiteľa, románsku kostnicu z 12. storočia a pozrú si i ochodzu mestských hradieb na Michalskej ulici. „Na konci každej prehliadky bude pre účastníkov losovanie a výherca získa turistický balíček,“ uviedol Slavomír Dzvonik, sprievodca cestovného ruchu Trnava Tourism.       

Skalická Turistická a informačná kancelária sprístupní Rotundu sv. Juraja, Jezuitský kostol, Ľadovňu, vežu farského kostola a mlyn bratov Pilárikovcov, kde budú na záujemcov čakať sprievodcovia s výkladom. Pamiatky budú otvorené pre bezplatný vstup od 14. do 16. hodiny.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.04.2016
Otvorením Barborskej cesty, Hodinovej veže a fontány sa začne sezóna
Otvorenie letnej turistickej sezóny v Banskej Bystrici bude v sobotu (30. 4.) nabité viacerými podujatiami a atrakciami.
viac
28.08.2020
Pamiatky v meste Skalica budú počas víkendu prístupné zadarmo
Počas posledného augustového víkendu (29. a 30. 8.) budú pamiatky v meste Skalica otvorené pre návštevníkov zdarma. Informovala o tom Katarína Pavková z Turistickej informačnej kancelárie (TIK) v Skalici.
viac
27.09.2021
K Svetovému dňu cestovného ruchu budú cyklobusy do Karpát zadarmo
Na oslavu Svetového dňa cestovného ruchu odvezie cyklobus bicyklistov aj turistov zadarmo za zážitkami do Malých Karpát.
viac
03.01.2023
Trnavský kraj sa v cestovnom ruchu nezameriava iba na domácich návštevníkov
V záujme využitia potenciálu Letiska Piešťany sústreďuje Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj svoju pozornosť aj na Blízky východ. Informoval o tom Martin Palkovič z KOCR Trnavský kraj.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %