Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
14.06.2016 06:17

Na trnavské kúpalisko budú mať seniori vstup zadarmo


Vlani navštívilo kúpalisko v Kamennom mlyne 56 000 ľudí.


Seniori bezplatne a deti do šesť rokov za nižšiu sumu ako vlani budú mať vstup túto letnú sezónu na kúpalisko v Kamennom mlyne v Trnave.


Vlastníkom kúpaliska je trnavská radnica a opatrením chce pomôcť najzraniteľnejším skupinám Trnavčanov zvládať horúce letné dni.      

Bezplatný vstup pre seniorov bude platný počas pracovných dní. Deti do šesť rokov budú platiť vstupné namiesto doterajších 1,2 eura iba 50 centov. Inak zostáva nezmenené, pre dospelých vo výške 1,8 eura. Informoval o tom dnes viceprimátor Trnavy Matej Lančarič počas stretnutia s novinármi na vynovenom prírodnom kúpalisku. Povedal, že seniorov chcú motivovať, aby vyšli z prehriatych ulíc a bytov k vode a pod stromy, čo kúpalisko ponúka. Vodu už začínajú napúšťať, všetko bude závisieť od počasia.      

Trnavské kúpalisko v "Kamenáči" bolo postavené v 70. rokoch a má jeden z najväčších bazénov na Slovensku s viac ako 6277 m2 vodnej plochy. Kapacita kúpaliska je 2200 osôb, vlani sa ich prišlo vykúpať a slniť 56 000. Mesto pre túto sezónu opravilo dno bazéna, postavilo nové detské ihrisko a ihrisko pre plážový volejbal, čo zvýši komfort návštevníkov. "Pribudla aj pitná fontána, opravili sa a tiež vybudovali sprchy a urobili sme ďalšie práce, spolu za 131 000 eur bez DPH," povedal Lančarič. Zámer je v nasledujúcom roku pokračovať. "Ak poslanci dajú projektu zelenú, areál kúpaliska by sme chceli zväčšiť o vypustený rybník v susedstve, čím by vznikla nová pláž, postaviť nový objekt pre stravovanie, lebo v tomto roku zostáva na bufety stále systém unimobuniek," poznamenal viceprimátor.       

Primátor Trnavy Peter Bročka uviedol, že mesto neuvažuje o rozširovaní parkovacích miest v tejto lokalite. "Má to jeden dôvod – primať ľudí, aby autá vymenili za bicykle. Veď keď stoja zaparkované autá pozdĺž cesty v rade za sebou, kým sa z nich dostanú pešo k bráne kúpaliska, zistia, že jednoduchšie bolo ísť bicyklom,“ dodal primátor. Mesto pripravuje pozdĺž lesoparku, vedúceho k rekreačnej zóne Kamenný mlyn, nový cyklochodník. Rovnako je radnica pripravená objednať väčší počet autobusových spojov MHD v najvyťaženejších časových úsekoch dňa.      

V Trnave sú v súčasnosti tri letné kúpaliská, druhé mesto prevádzkuje na sídlisku Družba a tretie vyrastá pri novom akvacentre.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.06.2016
Výťažok z Ekofestu pôjde tento rok na výsadbu stromov
Výťažok deviateho ročníka environmentálneho benefičného festivalu Ekofest v Trnave bude venovaný na výsadbu nového lesoparku za Kamenným mlynom.
viac
23.02.2017
V sobotu budú v Trnave a Skalici bezplatné prehliadky pamiatok
Historické mestá Trnava i Skalica sa aj v tomto roku pripoja k tým, ktoré si pripomenú Svetový deň sprievodcov aktivitami pre turistov. Na sobotu 25. februára pripravili bezplatné prehliadky svojimi historickými centrami.
viac
09.10.2017
Podľa primátora Bročku bude mesto lídrom v podpore elektromobility
Primátor Trnavy Peter Bročka vidí v blízkej budúcnosti svoje mesto ako slovenského lídra v inštalácii nabíjacích staníc pre elektromobily.
viac
16.08.2019
Na Kamennom mlyne pribudne vyhliadková veža
Kamenný mlyn bude bohatší o ďalšiu atrakciu. K náučnému chodníku, ktorý mestská samospráva inštalovala v minulom roku, pribudne vyhliadková veža na pozorovanie vtáctva a prírodného zázemia Chráneného areálu Trnavských rybníkov. Realizačný projekt má byť do jesene hotový.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %