Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
27.09.2021 07:44

K Svetovému dňu cestovného ruchu budú cyklobusy do Karpát zadarmo


Ilustračná snímka, zdroj: Trnavský hlas


Na oslavu Svetového dňa cestovného ruchu odvezie cyklobus bicyklistov aj turistov zadarmo za zážitkami do Malých Karpát.


TASR o tom informovala Katarína Čučková z Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj. Víkendové jazdy cyklobusom si budú môcť vychutnať všetci tí, ktorí si vopred rezervujú miesto v cyklobuse. Ten jazdí na trase Trnava – Horné Orešany – Dobrá Voda – Piešťany – Vrbové – Brezová pod Bradlom a späť.

Organizácia odštartovala koncom augusta jazdy cyklobusu, ktorý premáva každú sobotu a nedeľu až do 17. októbra. Pri príležitosti Svetového dňa cestovného ruchu budú tieto jazdy cez víkend (2. a 3. 10.) zdarma. "Každoročne je 27. september dňom, ktorý upozorňuje na význam cestovného ruchu symbolicky v čase, keď sa končí hlavná turistická sezóna na severnej pologuli a začína sa na tej južnej. Rozhodli sme sa dať možnosť všetkým, ktorí chcú aktívne tráviť voľný čas na bicykli alebo na prechádzkach jesennou prírodou Malých Karpát, aby sa zadarmo odviezli až k upraveným cyklotrasám," uviedla výkonná riaditeľka KOCR Trnavský kraj Agáta Mikulová.       

Ako doplnila, cyklobus je vhodný pre rodiny s deťmi, ako aj pre skúsených cyklistov, ktorí sa chcú pohodlne a bezpečne dopraviť k vzdialenejším cyklotrasám. "Bicyklisti z Trnavy sa môžu vydať objavovať skrytý potenciál cyklotrás v okolí Dobrej Vody, vydať sa k zrúcanine kláštora Katarínka a odtiaľ sa dostať až do Brezovej pod Bradlom. Vybrané cyklotrasy a cyklookruhy na Kopaniciach ocenia aj bicyklisti z Piešťan," informovala Čučková.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.02.2021
J. Viskupič: Do regiónov posielame pol milióna eur
Poslanci Zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja na svojom prvom rokovaní v roku 2021 rozhodli o pridelení dotácií subjektom pôsobiacim v oblasti regionálneho rozvoja a cestovného ruchu. Pol miliónom eur bude podporených spolu 19 projektov, ktoré prispejú k zvýšeniu atraktivity územia župy.
viac
04.04.2022
TTSK chce po pandémii prilákať do regiónu viac turistov z Izraela
Trnavský kraj zážitkov sa ako jediný zástupca Slovenska medzi účastníkmi z 57 krajín predstavil koncom marca na veľtrhu cestovného ruchu IMTM 2022 v izraelskom Tel Avive.
viac
27.09.2022
B. Bystrica a Brezno pripravili v deň cestovného ruchu rôzne aktivity
Svetový deň cestovného ruchu si v utorok (27. 9.) už tradične pripomenie aj Banská Bystrica. Návštevníci Stredoslovenského múzea, Stredoslovenskej galérie, Thurzo - Fugger zážitkovej expozície a Hodinovej veže zaplatia v tento deň polovičnú cenu vstupného.
viac
03.01.2023
Trnavský kraj sa v cestovnom ruchu nezameriava iba na domácich návštevníkov
V záujme využitia potenciálu Letiska Piešťany sústreďuje Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj svoju pozornosť aj na Blízky východ. Informoval o tom Martin Palkovič z KOCR Trnavský kraj.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %