Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
27.09.2022 02:25

B. Bystrica a Brezno pripravili v deň cestovného ruchu rôzne aktivity


Archívna snímka.


Svetový deň cestovného ruchu si v utorok (27. 9.) už tradične pripomenie aj Banská Bystrica. Návštevníci Stredoslovenského múzea, Stredoslovenskej galérie, Thurzo - Fugger zážitkovej expozície a Hodinovej veže zaplatia v tento deň polovičnú cenu vstupného.


Význam cestovného ruchu pre Horehronie a mesto Brezno si obyvatelia regiónu pripomenú podujatím v Horehronskom múzeu, ktoré sa bude niesť v duchu hravej hudby a zvonkohry. O 16.00 h sa začne zážitkovou aktivitou pre deti o spoznávaní hudby a tónov, pokračovať bude hudobno-kultúrnym programom venovaným zvonkohre. Celú atmosféru dotvorí vystúpenie folklórnej skupiny Kýčera z Čierneho Balogu. Informovala o tom Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie.

"Horehronské múzeum počas podujatia ponúkne možnosť spoznať zvonec ako signálny nástroj spojený s ovčiarstvom aj v inej podobe," poznamenala riaditeľka múzea Ivica Krištofová.

"Tento rok sa nám v spolupráci s múzeom opäť podarilo vytvoriť zaujímavý program pre návštevníkov. Na svoje si prídu milovníci hudobných, ale i vizuálnych - tanečných vystúpení," dodala Petra Ridzoňová Hlásniková, výkonná riaditeľka OOCR Región Horehronie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.09.2019
Svetový deň cestovného ruchu v Brezne otvoril brány veže
Svetový deň cestovného ruchu, ktorý si pripomíname každoročne 27. septembra, oslávili aj Brezne. V rámci neho návštevníci zavítali na výstavu tradičného odevu na Horehroní, v sprievode rytierov objavili tajomstvá kráľovského mesta a vstúpili do mestskej zvonice.
viac
01.06.2022
Festival Zeme si SAŽP pripomenie vzdelávacími aktivitami pre deti i dospelých
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) v spolupráci s partnermi pripravuje ďalší ročník Festivalu Zeme v Banskej Bystrici. Zamerali ho na environmentálne aktivity pre školy a verejnosť.
viac
02.09.2022
Na Slovenský deň kroja prišlo 650 folkloristov, predstavili kroje i tradície
Už po piaty raz sa vo štvrtok v Banskej Bystrici stretli milovníci a nadšenci tradícií, folklóru a krojov z celého Slovenska na podujatí Slovenský deň kroja.
viac
02.03.2024
4. marec - Svetový deň obezity
Svetový deň obezity bol vyhlásený v roku 2015 ako iniciatíva Svetovej federácie obezity. Od roku 2020 si ho pripomíname vždy 4. marca. Cieľom Svetového dňa obezity je zvyšovať povedomie o tejto chorobe a zároveň upriamiť pozornosť na prevenciu a liečbu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %