Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
09.06.2021 08:20

Turisti môžu využiť ponuku letných prehliadok Nitry i zoborských vrchov


Pohľad na Nitru a Zobor.


Turisti a návštevníci Nitry môžu už najbližší víkend využiť ponuku na pešie i cyklistické potulky mestom a zoborskými vrchmi. Prvá bezplatná prehliadka s názvom S batohom po nitrianskych kopcoch predstaví 12. júna geologické zaujímavosti zoborských vrchov.


Hneď na druhý deň sa bude konať prehliadka Nitry. „Bude viesť po stopách nitrianskych Židov. Trasa sa začne na Židovskom cintoríne a povedie cez Párovce, Farskú ulicu, pešiu zónu a cez Ulicu Fraňa Mojtu do Synagógy,“ informovalo Turistické informačné centrum (TIC) Nitra.

V letných mesiacoch sa budú konať aj cyklistické potulky. Záujemcov zavedú za pamiatkami funkcionalizmu, zaujímavými zákutiami Zobora, Botanickej záhrady Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) či nábrežia rieky Nitra. „Na september sú zasa pripravené prechádzky Po stopách modernej architektúry, na ktorých si účastníci pozrú Aulu SPU, Svätoplukovo námestie, Párovce a Štúrovu ulicu,“ pripomenuli organizátori.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.06.2016
Potulka mestom Revúca predstaví významné historické pamiatky
Spoznať významné pamiatky a zaujímavé historické miesta jednej z metropol Gemera trochu inou formou než doteraz môžu turisti vďaka sérii podujatí Potulka mestom Revúca.
viac
28.08.2020
Pamiatky v meste Skalica budú počas víkendu prístupné zadarmo
Počas posledného augustového víkendu (29. a 30. 8.) budú pamiatky v meste Skalica otvorené pre návštevníkov zdarma. Informovala o tom Katarína Pavková z Turistickej informačnej kancelárie (TIK) v Skalici.
viac
02.10.2020
Na zaniknutom hrade sa konala prvá komentovaná prehliadka
Na zaniknutom hrade Breznica sa vo štvrtok (1. 10.) v rámci projektu Pohronská hradná cesta konala vôbec prvá komentovaná prehliadka.
viac
04.05.2021
Vyskúšajte individuálne prehliadky Trnavy a okúste život richtárov a katov
Turistický ruch v meste Trnava pomaly ožíva. Krajské mesto svojim návštevníkom ponúka možnosť absolvovať tematické individuálne prehliadky, samozrejme, za dodržania platných nariadení. Návštevníci sa počas prehliadok dostanú do stredoveku, okúsia život richtárov alebo katov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %