Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
12.07.2016 11:05

Radnica zriadila okružné jazdy mestom vo vyhliadkovom autobuse


Snímka zdroj: (gopresov.sk).


Návštevníci Prešova môžu počas letných prázdnin spoznať mesto aj z pohodlia klimatizovaného autobusu.


Radnica zriadila prvý vyhliadkový autobus s poznávacou jazdou po meste. Nová služba je určená aj domácim záujemcom, ktorí sa chcú viac dozvedieť o svojom meste, lebo počas jazdy cestujúcich informuje o všetkých zaujímavostiach na trati sprievodkyňa z mestského informačného centra. Mimoriadne stanovište je pred budovou radnice, autobus je označený dominantami mesta a jeho erbom. Uviedol to Branislav Švorc z oddelenia kultúry a cestovného ruchu Mestského úradu v Prešove.      

„Táto atrakcia bude trvať do 31. augusta, celú letnú sezónu od pondelka do nedele. Chodí sa dvakrát do dňa. Prvá jazda sa začína o 13. hod., druhá o 15. hodine. Kapacita autobusu je 20 miest. Celá táto prehliadka trvá asi hodinu a ide sa po najzaujímavejších miestach Prešova. Začína sa v historickom centre, pokračuje sa na Solivar, smer Kalvária, prejde sa cez Sídlisko III popri jazdeckom areáli, lanovom centre, futbalovom štadióne, naspäť do centra k vodárenskej veži a prehliadka sa skončí pred mestskou radnicou,“ konkretizoval Švorc.       

Autobus je pristavený na stanovišti o pol hodiny skôr pred plánovaným odchodom. Lístky sa kupujú pri vstupe do autobusu od sprievodkyne, ktorá bude skupinu sprevádzať.       

„Našim cieľom je ponúknuť návštevníkom, ale i domácim Prešovčanom počas letných prázdnin možnosť vyhliadkovej jazdy, aby sme ukázali, že za skvostami netreba ísť ďaleko, ale mnoho „pokladov“ a krásnych zákutí ukrýva aj náš Prešov,“ povedala primátorka Prešova Andrea Turčanová. Radnica tento projekt realizuje so zámerom podpory cestovného ruchu.       

Vyhliadkový autobus dostal pomenovanie "Prešovská 49-tka" podľa rovnobežky, ktorá prechádza mestom. Účastníci jazdy sa okrem histórie mesta dozvedia mnohé zaujímavosti zo súčasného diania v meste. V prípade zahraničných účastníkov je výklad zabezpečený v anglickom jazyku.       

Autobus s vodičom poskytol Dopravný podnik mesta Prešov. Dôchodcovia, držitelia preukazu ŤZP a deti do 15 rokov majú polovičnú zľavu zo vstupného. 

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.06.2016
Spoznajte zlomové okamihy mestskej histórie
Špeciálnu tematickú prehliadkovú trasu mestom si pri príležitosti 730. výročia prvej písomnej zmienky o Liptovskom Mikuláši pre návštevníkov pripravilo tunajšie informačné centrum.
viac
09.06.2016
Potulka mestom Revúca predstaví významné historické pamiatky
Spoznať významné pamiatky a zaujímavé historické miesta jednej z metropol Gemera trochu inou formou než doteraz môžu turisti vďaka sérii podujatí Potulka mestom Revúca.
viac
05.06.2020
Turisti môžu spoznať Nitru prostredníctvom zážitkových prehliadok
Zážitkové spoznávanie Nitry ponúknu turistom počas víkendu profesionálni sprievodcovia i miestni nadšenci. V sobotu 6. júna pripravili tri prehliadky, vďaka ktorým môžu záujemcovia spoznať rôzne podoby mesta pod Zoborom.
viac
29.06.2021
Prázdninové potulky s kronikárom
Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Šariš sa rozhodla v letnej turistickej sezóne 2021 priniesť návštevníkom Prešova obľúbenú aktivitu zameranú na tzv. “Living History”.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %