Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
10.05.2022 07:45

TTSK oznámil budovanie novej cyklotrasy, zmluva a cena ešte nie sú zverejnené


Ilustračná snímka.


Počas slávnostného otvorenia Baťovho kanála poklepali zástupcovia miestnych samospráv a predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozef Viskupič základný kameň úseku Moravskej cyklomagistrály medzi Skalicou a Holíčom. Zmluvu ani cenu zatiaľ nezverejnili.


Samospráva plánuje v najbližšom období začať s výstavbou 6,1 kilometra dlhého úseku Moravskej cyklomagistrály medzi Baťovým kanálom v Skalici a Malou vodnou elektrárňou v Holíči. Vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) zatiaľ nie je zverejnená zmluva s víťazom verejnej obchodnej súťaže. "Zmluva so zhotoviteľom by mala byť zverejnená v najbližších dňoch," uviedol Viskupič.

Kraj už zrealizoval verejné obstarávanie na dodávateľa stavebných prác. Zúčastnili sa ho štyria uchádzači a víťazom sa stala spoločnosť z Košíc EUROVIA SK. V zápisnici zverejnenej vo vestníku nie je zverejnená vysúťažená cena. Kraj informoval, že hodnota stavebných prác by mala byť vo výške 900 000 eur. "Zápisnica o vyhodnotení ponúk bude na portáli Úradu verejného obstarávania dostupná po zverejnení podpísanej zmluvy," informoval predseda TTSK.

Samosprávny kraj doplnil, že na realizáciu projektu získal prostriedky z eurofondov. "Sme tesne pred podpisom zmluvy o nenávratný finančný príspevok. Na základe komunikácie s Ministerstvom investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR predpokladáme začiatok výstavby v priebehu júna. Úsek by mal byť hotový najneskôr do ôsmich mesiacov od začiatku výstavby,“ doplnil Viskupič.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.04.2020
Mesto Holíč začalo s výstavbou cyklotrasy do obce Kopčany
Mesto Holíč začalo so stavebnými prácami na výstavbe cyklotrasy Holíč – Kopčany. Jej účelom je prepojenie Holíčskeho zámku s Kostolom sv. Margity Antiochijskej a následné napojenie na lávku cez rieku Moravu pri Kopčanoch do moravskej obce Mikulčice. Informovalo o tom mesto Holíč.
viac
28.04.2021
Župa vybudovala cyklotrasu medzi kompou Kyselica a obcou Báč
V utorok 27. apríla 2021 sa uskutočnila záverečná konferencia projektu „SacraVelo – Sieť cezhraničných pútnických cyklotrás v okolí Dunaja“, ktorý bol realizovaný v rámci Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Maďarsko a spolufinancovaný z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.
viac
07.03.2023
Holíč a Skalicu spojí cyklotrasa, jej výstavba sa oproti plánu oneskorila
Na brehu rieky Morava sa uskutočňujú stavebné práce súvisiace s vybudovaním nového úseku Moravskej cyklotrasy. Informovala o tom za realizátora, ktorým je spoločnosť Eurovia SK, PR manažérka a hovorkyňa Simona Tančáková.
viac
23.03.2023
Na Záhorí začali stavať Moravskú cyklomagistrálu medzi Holíčom a Skalicou
Úsek Moravskej cyklomagistrály v dĺžke 6,1 kilometra, ktorý povedie od Baťovho kanála v Skalici až po Holíč, začal stavať Trnavský samosprávny kraj (TTSK). Informoval o tom odbor komunikácie TTSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %