Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
23.03.2023 02:25

Na Záhorí začali stavať Moravskú cyklomagistrálu medzi Holíčom a Skalicou


Výstavba Moravskej cyklomagistrály. Snímka zdroj: (TTSK).


Úsek Moravskej cyklomagistrály v dĺžke 6,1 kilometra, ktorý povedie od Baťovho kanála v Skalici až po Holíč, začal stavať Trnavský samosprávny kraj (TTSK). Informoval o tom odbor komunikácie TTSK.


Samosprávny kraj realizuje výstavbu cyklotrasy so spolufinancovaním z eurofondov v rámci Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Česká republika. Stavebné práce sú v celkovom objeme skoro 896 000 eur a mali by byť ukončené do konca roka 2023.

Cieľom je prispieť k vybudovaniu Moravskej cyklomagistrály, ktorá bude mať celkovo takmer 50 kilometrov. "Ide o jednu z troch nosných cyklotrás v kraji. Vo výstavbe tohto úseku vidíme veľký potenciál, ktorý sa prejaví vo zvýšení atraktivity, kultúrneho a prírodného dedičstva na Záhorí a tiež aj na opačnom brehu rieky Morava. Ďalej rozvíjame turizmus a cestovný ruch v kraji, ako aj v partnerských regiónoch v Českej republike a Rakúsku," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Viac ako šesť kilometrov dlhý úsek bude viesť po korune ľavostrannej ochrannej hrádze rieky Morava a súčasťou projektu bude aj mobilné zariadenie na sčítanie cyklistov. Vo verejnom obstarávaní na dodávateľa stavebných prác uspela spoločnosť Eurovia SK. V zmysle zmluvy by mali byť stavebné práce ukončené do ôsmich mesiacov od začiatku výstavby.

Na českej strane postavil projektový partner, ktorým je združenie Obce pro Baťův kanál, 4,2-kilometrovú cyklotrasu neďaleko hranice s Trnavským krajom na úseku Strážnice – Petrov. Výška schváleného nenávratného finančného príspevku z Európskeho fondu regionálneho rozvoja na celý cezhraničný projekt pod názvom Podpora budovania bezpečnej infraštruktúry pre cyklistov a jej propagácia v rámci cezhraničnej spolupráce Juhomoravského kraja (JMK) a TTSK je takmer 1,4 milióna eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.05.2022
J. Viskupič: Výstavba kanalizácií a vodovodov nie je v kompetencii TTSK
Výstavba kanalizácií a vodovodov nie je v kompetencii samosprávnych krajov, ale obcí a miest. Trnavský samosprávny kraj (TTSK) aktuálne vstupuje do rokovaní o nastavení nových eurofondov tak, aby na tieto účely boli k dispozícií obciam a vodárenským spoločnostiam dostatočne veľké alokácie.
viac
10.05.2022
TTSK oznámil budovanie novej cyklotrasy, zmluva a cena ešte nie sú zverejnené
Počas slávnostného otvorenia Baťovho kanála poklepali zástupcovia miestnych samospráv a predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozef Viskupič základný kameň úseku Moravskej cyklomagistrály medzi Skalicou a Holíčom. Zmluvu ani cenu zatiaľ nezverejnili.
viac
21.06.2022
OOCR Záhorie zvýšila za dva roky rozpočet zo 130 000 na 250 000 eur
Rozpočet Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie sa podarilo zvýšiť oproti roku 2020 zo 130 000 na 250 000 eur. Informoval o tom predseda predstavenstva OOCR Zdenko Čambal na zasadnutí členov organizácie, ktoré sa uskutočnilo v Skalici.
viac
07.03.2023
Holíč a Skalicu spojí cyklotrasa, jej výstavba sa oproti plánu oneskorila
Na brehu rieky Morava sa uskutočňujú stavebné práce súvisiace s vybudovaním nového úseku Moravskej cyklotrasy. Informovala o tom za realizátora, ktorým je spoločnosť Eurovia SK, PR manažérka a hovorkyňa Simona Tančáková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %