Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
07.10.2023 10:10

Medzi mestom Holíč a Baťovým kanálom vznikla nová cyklotrasa


Ilustračná snímka


Výstavba 6,15 kilometra dlhého úseku Moravskej cyklotrasy číslo 7.3 sa začala v januári tohto roka, práce boli ukončené v septembri. Dielo v hodnote 921.000 eur bez DPH zrealizovala pre Trnavský samosprávny kraj spoločnosť Eurovia SK, informovala krajská samospráva.


Trasa sa začína za Holíčom, vedie po korune ochrannej protipovodňovej hrádze rieky Morava a končí sa na úrovni prístaviska na konci Baťovho kanála pri meste Skalica. Moravská cyklotrasa prepája strategické medzinárodné cyklotrasy od Eurovelo 13 - Po stopách železnej opony s Baťovým kanálom, ktorý predstavuje významné centrum cestovného ruchu. Nachádza sa v blízkosti miest Holíč a Skalica a umožňuje mobilitu pracovných síl a cezhraničnú spoluprácu s regiónom Hodonín v Českej republike.         

Úsek Moravskej cyklotrasy 7.3 je pokračovaním úseku 7.2 Moravskej magistrály. Jeho celková šírka je 3,5 metra, pričom pozostáva z obojstranných zemných zatrávnených krajníc so šírkou 0,25 metra a tri metre širokej plochy pre prejazd cyklistov, upresnila hovorkyňa spoločnosti Eurovia SK Simona Tančáková. V rámci stavebných prác sa na úseku odstránilo aj desať kusov starých oceľových rámp a osadili sa nové moderné rampy.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.04.2020
Mesto Holíč začalo s výstavbou cyklotrasy do obce Kopčany
Mesto Holíč začalo so stavebnými prácami na výstavbe cyklotrasy Holíč – Kopčany. Jej účelom je prepojenie Holíčskeho zámku s Kostolom sv. Margity Antiochijskej a následné napojenie na lávku cez rieku Moravu pri Kopčanoch do moravskej obce Mikulčice. Informovalo o tom mesto Holíč.
viac
29.06.2020
Mesto Senica vypísalo výzvu na realizáciu cyklotrasy
Mesto Senica vyhlásilo výzvu na predkladanie ponúk na realizáciu projektu Cyklodopravné trasy Senica - I. etapa, ktorej celková predpokladaná hodnota je vo výške 1 205 744,08 eura. Vyplýva to z informácií zverejnených vo vestníku Úradu pre verejné obstarávania (ÚVO).
viac
10.05.2022
TTSK oznámil budovanie novej cyklotrasy, zmluva a cena ešte nie sú zverejnené
Počas slávnostného otvorenia Baťovho kanála poklepali zástupcovia miestnych samospráv a predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozef Viskupič základný kameň úseku Moravskej cyklomagistrály medzi Skalicou a Holíčom. Zmluvu ani cenu zatiaľ nezverejnili.
viac
08.03.2023
Nová cyklotrasa prepojí mestské časti Mlynárce, Diely a Klokočina
Magistrát v priebehu februára ukončil všetky vegetačné práce a aktuálne pripravuje celú trasu na jednotlivé konštrukčné vrstvy, informoval odbor dopravy na Mestskom úrade v Nitre. Práce majú byť ukončené najneskôr do októbra tohto roka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %