Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
07.01.2023 10:05

Tretia výzva na výstavbu, rekonštrukciu a modernizáciu športovej infraštruktúry


Fond na podporu športu


Fond na podporu športu zverejnil tretiu výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie príspevku určeného na výstavbu, rekonštrukciu a modernizáciu športovej infraštruktúry v celkovej výške 17,6 milióna eur.


V porovnaní s predchádzajúcimi výzvami je vo Výzve č. 2022/002, tzv. INFRA 3, nastavené spolufinancovanie zo strany žiadateľa vo výške minimálne tridsať percent. Podľa slov Ladislava Križana, predsedu správnej rady Fondu na podporu športu, po jednohlasnom schválení správnou radou na záver roka 2022 deň pred Vianocami bola zverejnená ďalšia, v poradí už tretia všeobecná výzva zameraná na modernizáciu existujúcej a výstavbu novej športovej infraštruktúry.

Ďalej uviedol, Fond na podporu športu pozorne vníma, že zmeny prijaté v posledných týždňoch v Národnej rade Slovenskej republiky podľa vyjadrení zástupcov samospráv negatívne vplývajú na ich financovanie. Práve samosprávy sú pritom kľúčoví vlastníci športovej infraštruktúry u nás, no aktuálne zvažujú každý cent investícii v roku 2023.

Hospodárenie mnohých z nich navyše v období od 1. januára 2023 až do schválenia ich rozpočtov na rok 2023 budú poznamenávať i po poslancami NR SR  schválenom návrhu zákona o štátnom rozpočte rozpočtové provizória, ale i vysoké ceny elektriny a plynu. I pre všetko už uvedené, síce zverejňujú výzvu už na záver roka 2022 s cieľom zachytiť časť projektov a ich výdavkov ešte z roka 2022, no predpokladá sa pružné prijatie zmien jej aktuálneho textu, kým sa začne v 2. polovici marca 2023 reálna možnosť podať žiadosti o príspevok.

Viac informácií k výzve nájdete TU.

Autor: Zdroj: Fond na podporu športu, ZMOS


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.07.2020
Do Malaciek prišla vládna dotácia na športovú arénu
Príprava športovej arény v Malackách má za sebou zásadný krok vpred. Mesto už dostalo dotáciu 1,5 milióna eur od vlády na jej výstavbu.
viac
27.04.2021
Pri rieke Nitra má vyrásť nová športová hala
Pod Nitrianskym hradom by v budúcnosti mala vyrásť nová športová hala. Stáť by mala medzi severnou tribúnou futbalového štadióna a riekou Nitra.
viac
02.04.2022
Branislav Tréger na zasadnutí Fondu na podporu športu
Jubilejného 30. zasadnutia správnej rady Fondu na podporu športu (FNPŠ), ktoré zvolal a viedol jej predseda Ladislav Kližan, sa zúčastnil aj predseda ZMOS a primátor mesta Liptovský Hrádok Branislav Tréger.
viac
28.11.2023
Fond na podporu športu vyhlásil štvrtú výzvu na športovú infraštruktúru
Fond na podporu športu v nadväznosti na uznesenie správnej rady Fond na podporu šport zverejnil štvrtú výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie príspevku určeného na výstavbu, rekonštrukciu a modernizáciu športovej infraštruktúry pri celkovej finančnej alokácií 17 miliónov eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %