Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
02.04.2022 05:15

Branislav Tréger na zasadnutí Fondu na podporu športu


Snímka zo zasadania


Jubilejného 30. zasadnutia správnej rady Fondu na podporu športu (FNPŠ), ktoré zvolal a viedol jej predseda Ladislav Kližan, sa zúčastnil aj predseda ZMOS a primátor mesta Liptovský Hrádok Branislav Tréger.


V úvode zasadnutia, ktoré sa vo štvrtok 31. marca 2022 uskutočnilo v Bratislave, generálna riaditeľka kancelárie FNPŠ Renata Munková informovala o aktuálnom stave a priebehu konkrétnych projektov vo výzve č. 2020/001. Uvedená výzva sa týka programu „Výstavba, rekonštrukcia a modernizácia športovej infraštruktúry.“ 

Výzva s rovnakým názvom, pod číslom 2021/004, bola zverejnená 15. novembra 2021. Členovia správnej rady FNPŠ boli informovaní o priebehu a výsledkoch formálnej kontroly. O priebehu a výsledkoch práce odbornej skupiny „Športová infraštruktúra“ informoval jej predseda.

„Aj na tomto rokovaní sme sa venovali téme športovej infraštruktúry národného významu. Ladislav Kližan informoval o stretnutiach, ktoré absolvoval so zástupcami ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, Slovenského olympijského a športového výboru, splnomocnencom vlády pre mládež a šport, respektíve národnými športovými zväzmi a samosprávami. Hovorilo sa aj o pripravenosti projektov, pri ktorých je predpoklad úspešnej realizácie najneskôr do konca tohto roka,“ povedal predseda ZMOS Branislav Tréger. 

Fond na podporu športu je verejnoprávna inštitúcia zabezpečujúca podporu a rozvoj športu, ktorá vznikla na základe zákona č. 310/2019 Z.z. v znení neskorších predpisov.  Jeho hlavným poslaním je vytváranie priaznivých podmienok pre rozvoj športu na Slovensku.

Ako sa uvádza na internetovej stránke FNPŠ, tiež poskytuje finančné prostriedky formou príspevkov na projekty podpory športu, monitoruje podporné projekty, podieľa sa na propagácii športu, uskutočňuje vzdelávacie aktivity a metodicko-poradenskú činnosť v oblasti športu. V neposlednom rade spolupracuje s medzinárodnými organizáciami a zahraničnými inštitúciami, ktoré pôsobia v športovej oblasti.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.01.2021
ZMOS a rezort školstva budú spolupracovať na registri športovej infraštruktúry
ZMOS a rezort školstva budú spolupracovať na kreovaní registra športovej infraštruktúry, diskutovali o tom na spoločnom stretnutí štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Ivan Husár a predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger.
viac
19.07.2021
Športová infraštruktúra na Slovensku bude modernejšia
Správna rada Fondu na podporu športu odsúhlasila projekty v rámci vyhlásenej výzvy na výstavbu, rekonštrukciu a modernizáciu športovej infraštruktúry.
viac
01.02.2022
ZMOS na zasadnutí správnej rady Fondu na podporu športu
28. zasadnutie správnej rady Fondu na podporu športu sa uskutočnilo v pondelok 31. januára 2022. Jej rokovania sa online formou zúčastnil aj predseda ZMOS a primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.
viac
07.01.2023
Tretia výzva na výstavbu, rekonštrukciu a modernizáciu športovej infraštruktúry
Fond na podporu športu zverejnil tretiu výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie príspevku určeného na výstavbu, rekonštrukciu a modernizáciu športovej infraštruktúry v celkovej výške 17,6 milióna eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %