Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
19.07.2021 12:30

Športová infraštruktúra na Slovensku bude modernejšia


Správna rada Fondu na podporu športu. Snímka zdroj: (ZMOS).


Správna rada Fondu na podporu športu odsúhlasila projekty v rámci vyhlásenej výzvy na výstavbu, rekonštrukciu a modernizáciu športovej infraštruktúry.


Správna rada na základe odporúčania odbornej komisie odsúhlasila podporu pre 49 projektov v celkovej výške približne 14 miliónov eur. Členovia správnej rady tiež súhlasili s navýšením alokácie o bezmála 10 miliónov eur (z ministerstva financií SR), vďaka čomu bude môcť byť podporených ďalších 55 projektov. „Teším sa, že sme prijali viaceré rozhodnutia, ktoré sú vyvrcholením mnoho mesačných procesov. Veľmi významný je míľnik v otázke prvej výzvy fondu, ktorá sa týka športovej infraštruktúry. Vďaka kvalite projektov a dodatočnej podpore z rezortu financií budeme môcť podporiť viac projektov, ako bolo pôvodne plánované. Podarilo sa nám tiež posunúť dopredu proces v oblasti podpory profesionálneho športu za prvý polrok tohto roka,“ informoval Ladislav Križan, predseda správnej rady Fondu na podporu športu. 

Zastúpenie v nej má v osobe svojho predsedu Branislava Trégera aj Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS). „Na toto sme v mestách a obciach čakali. Veľmi dôležitým faktorom je čas. Tým, že správna rada odsúhlasila aj navýšenie prostriedkov, do miest a obcí sa dostane ďaleko viac financií na potrebné skvalitnenie športovej infraštruktúry. Týmto krokom dávame príležitosť na to, aby sa mladá generácia po zdravotnej a pohybovej stránke zdokonaľovala na kvalitných športoviskách,“ zdôraznil predseda ZMOS a primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger, ktorý tiež poďakoval, že sa vďaka prideleným financiám bude postupne modernizovať a rozvíjať športová infraštruktúra v slovenských mestách a obciach. 

Zasadnutie správnej rady Fondu na podporu športu sa v piatok 9. júla 2021 uskutočnilo v priestoroch trnavskej radnice. Primátor Trnavy Peter Bročka spolu s predsedom komisie mládeže a športu Jurajom Fuzákom predstavili športovú infraštruktúru v meste a zámery jej obnovy. 

Zoznam podporených projektov nájdete TU 

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.04.2021
Bratislava prerozdelí na športovú infraštruktúru 600 000 eur
Mesto Bratislava prerozdelí 600 000 eur na podporu investícií do športovej infraštruktúry. Dotácie získa 18 projektov, v ktorých sa napríklad počíta s výstavbu či rekonštrukciu športových areálov, workoutu i pumptrackových dráh. Rozhodlo o tom vo štvrtok bratislavské mestské zastupiteľstvo.
viac
04.11.2021
ZMOS a SOŠV vidia v spolupráci užitočnosť aj spoločenský prínos
Združenie miest a obcí Slovenska a Slovenský olympijský a športový výbor spojili sily a idú spoločne rozvíjať šport.
viac
02.04.2022
Branislav Tréger na zasadnutí Fondu na podporu športu
Jubilejného 30. zasadnutia správnej rady Fondu na podporu športu (FNPŠ), ktoré zvolal a viedol jej predseda Ladislav Kližan, sa zúčastnil aj predseda ZMOS a primátor mesta Liptovský Hrádok Branislav Tréger.
viac
23.04.2022
Správna rada Fondu na podporu športu rokovala v Nitre
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska a primátor mesta Liptovský Hrádok Branislav Tréger sa zúčastnil zasadnutia správnej rady Fondu na podporu športu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %