Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
27.04.2021 09:25

Pri rieke Nitra má vyrásť nová športová hala


Vizualizácia. Zdroj: (Mesto Nitra).


Pod Nitrianskym hradom by v budúcnosti mala vyrásť nová športová hala. Stáť by mala medzi severnou tribúnou futbalového štadióna a riekou Nitra.


Mestskí poslanci už na svojom aprílovom rokovaní schválili prenájom pozemkov pre športový klub Box Club Stavbár Nitra na dobu určitú 30 rokov s možnosťou predĺženia nájomnej zmluvy o ďalších 20 rokov. Ako sa uvádza v schválenom uznesení, nájomné bude zatiaľ symbolické jedno euro. Od dňa nadobudnutia právoplatnosti kolaudačného rozhodnutia k multifunkčnej športovej hale a počas jej prevádzky, bude nájomné 0,35 eura za štvorcový meter a rok.

Výstavba multifunkčnej športovej haly sa má realizovať na základe Memoranda o spolupráci, ktoré pred časom schválilo mestské zastupiteľstvo medzi Nitrianskou investičnou spoločnosťou a Box Clubom Stavbár. V memorande sa oba subjekty dohodli, že budú spolupracovať pri realizácii novej haly, ktorá má slúžiť pre športovcov Box Clubu Stavbár, ale aj pre volejbalistov a moderných gymnastov. Výstavba nového športoviska má byť sčasti financovaná z Fondu na podporu športu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.02.2017
V Želiezovciach chcú vybudovať viacúčelovú športovú halu
Mesto Želiezovce a jeho občania majú záujem o vybudovanie nového viacúčelového športového centra pre deti a mládež, ktorého súčasťou by bola aj ľadová plocha, keďže s takouto ponukou samosprávu listom oslovil Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH).
viac
23.01.2018
Skalica plánuje postaviť novú športovú halu za 3 až 3,3 milióna eur
Mesto Skalica plánuje postaviť multifunkčnú športovú halu, ktorú by mohli využívať viaceré športové kluby v meste. Uviedol to primátor Ľudovít Barát pri stretnutí so zástupcami mestských športových klubov.
viac
02.04.2022
Branislav Tréger na zasadnutí Fondu na podporu športu
Jubilejného 30. zasadnutia správnej rady Fondu na podporu športu (FNPŠ), ktoré zvolal a viedol jej predseda Ladislav Kližan, sa zúčastnil aj predseda ZMOS a primátor mesta Liptovský Hrádok Branislav Tréger.
viac
07.01.2023
Tretia výzva na výstavbu, rekonštrukciu a modernizáciu športovej infraštruktúry
Fond na podporu športu zverejnil tretiu výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie príspevku určeného na výstavbu, rekonštrukciu a modernizáciu športovej infraštruktúry v celkovej výške 17,6 milióna eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %