Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
08.08.2016 05:30

Tradičné Galantské trhy sa ponesú v znamení jedla, kultúry a atrakcií


Pozvánka.


Na tohtoročné Galantské trhy, ktoré sa budú konať 11. až 13. augusta, sa prihlásilo vyše 230 záujemcov o predaj.


32. ročník trhov sa uskutoční na Mierovom námestí a na nádvorí Neogotického kaštieľa v Galante. Konštatovala to riaditeľka trhov Lucia Galambosová. "Na Mierovom námestí si návštevníci budú môcť vybrať občerstvenie od 18 poskytovateľov pohostinských služieb a deti sa budú môcť vyšantiť na zábavných atrakciách," uviedla s tým, že predajná zóna začína od Mierového námestia, kde predajcovia ponúkajú široký sortiment. "Nájdete tu textil, obuv, koženú galantériu, bytové doplnky a textil, šperky, kozmetiku, hračky, balóny, drevené a prútené výrobky, medovníky a cukrovinky, koreniny, med a mnoho ďalších," pokračovala.      

Podľa jej slov v areáli mestského trhoviska budú umiestnené adrenalínové atrakcie pre väčšie deti a dospelých. Priaznivci pivného moku sa môžu zabaviť po 12 rokoch na obnovenom pivnom festivale, kde ich čaká ponuka rôznych druhov pív. "Určite si pochutnáte na gurmánskych špecialitách pripravovaných v peci. Aj v tejto lokalite je postarané o zábavu, pripravený je kultúrny program, ktorý zastrešia miestni umelci ako skupina Čibuk, Fóka a Adrián Forro," doplnila.      

Na nádvorí kaštieľa a v areáli mestského parku, nájdu návštevníci pestrú ponuku vín miestnych aj zahraničných vinárstiev. Každé popoludnie bude spestrené bohatým kultúrnym programom pre deti aj dospelých. "Za zmienku stojí aj zóna remeselníkov, ktorí na mieste predvedú aj svoje tradičné umelecké remeslá, ako napríklad výroba šperkov z medi a cínu, kováčstvo, garbiarstvo, keramika, hrnčiarstvo a iné," poznamenala Galambosová.      

Pripomenula, že druhý deň trhov sa v priestoroch mestského parku bude konať Gastroakcia, kde domáci a zahraniční kuchári predvedú svoje kulinárske umenie v kotlíkových a v prírode pripravovaných pokrmov. "Kulisu 32. ročníka Galantských trhov umocnia kultúrne programy, ktoré sú v tomto roku rozdelené na dva hlavné programy. Návštevníci trhov sa môžu tešiť na skupiny ako sú Smola a hrušky, Iné Kafe, Vidiek, Polemic a zaspieva aj Peter Nagy, " uzavrela hlavná organizátorka.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.05.2016
Zvolen pozýva na Dni mesta
Dni mesta sa budú konať v dňoch 27. 5. - 29. 5. na Námestí SNP.
viac
27.06.2016
Pozvánka na Radoľský jarmok
Obec Radoľa a Kysucké múzeum v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, Vás pozývajú v utorok 5. júla 2016 na Radoľský jarmok.
viac
21.12.2016
Silvestrovať sa bude tento rok na Hviezdoslavovom námestí
Ani tento rok hlavné mesto nezaháľalo, čo sa týka príprav na tohtoročný Silvester, aby všetkým Bratislavčanom aj návštevníkom mesta prinieslo veľa radosti a potešenia.
viac
25.10.2022
Do hlavného mesta sa tento rok vrátia tradičné vianočné trhy
Do Bratislavy sa tento rok po pandemickej prestávke opäť vrátia tradičné vianočné trhy. Konať sa majú od 24. novembra do 22. decembra na Hlavnom a Františkánskom námestí. Informuje o tom Bratislavská organizácia cestovného ruchu – Bratislava Tourist Board (BTB) na webovej stránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %