Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
01.04.2020 06:20

Technické služby v Prešove obnovili jarné upratovanie v meste


Snímka zdroj: (tasr).


Technické služby mesta Prešov od stredy obnovujú jarné upratovanie v meste, ktoré bolo pozastavené 16. marca. Zber objemného odpadu z domácností budú vykonávať prostredníctvom veľkoobjemových kontajnerov. Informovala o tom tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová.


Kontajnery pristavia podľa odsúhlaseného harmonogramu pre tohtoročné jarné upratovanie. „V novom harmonograme sú upravené termíny začiatku druhého, tretieho a štvrtého cyklu jarného upratovania. Prvý cyklus bol zabezpečený v pôvodnom termíne od 11. marca. Ďalšie tri cykly budú v termínoch od 1. apríla, 15. apríla a 22. apríla. V prípade dodatočných požiadaviek poslancov mesta a obyvateľov bude doplnkový piaty cyklus jarného upratovania realizovaný v termíne od 29. apríla,” uviedla Šitárová s tým, že pre jarné upratovanie bude pristavených celkovo 105 veľkoobjemových kontajnerov.      

Budú podľa jej slov k dispozícii do naplnenia, respektíve maximálne počas siedmich dní. „Je možné do nich vkladať objemný odpad z domácností a verejných priestranstiev, ako sú nábytok, koberce, matrace, vyradenú sanitu a podobne. Nie je možné tam vkladať biologicky rozložiteľný odpad, ako sú konáre, tráva, lístie, odrezané časti vetiev, zvädnuté rastlinné časti, opadané ovocie, zvyšky zeleniny a podobne. Tento odpad je možné položiť vedľa kontajnera alebo bezplatne odovzdať na zberné dvory na Bajkalskej a Jesennej ulici,” povedala Šitárová.      

Do rozmiestnených veľkoobjemových kontajnerov sa tiež nesmie vkladať nebezpečný odpad, ako sú akumulátory, autobatérie, žiarivky a obaly z farieb. Rovnako ani elektroodpad, čiže chladničky, mrazničky, sporáky, televízory či osobné počítače.     

„Takýto odpad môžu občania bezplatne odovzdať a uložiť na zberných dvoroch na Bajkalskej a Jesennej ulici v pondelok až sobotu v čase od 9.00 do 17.00 h,” dodala Šitárová.      

Na zberné dvory môžu ľudia vstupovať len s nasadeným ochranným rúškom a rukavicami a môžu tam stráviť len čas nevyhnutný na odovzdanie dovezeného odpadu a na zaznamenanie požadovaných údajov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.12.2016
Vianočné trhy v centre Bratislavy a odpady
Ako je zabezpečený zber a odvoz odpadov z priestorov štyroch bratislavských námestí, na ktorých 120 stánkov ponúka počas vianočných trhov darčeky, lahôdky či práve pripravené jedlá a nápoje?
viac
03.01.2017
Zber vianočných stromčekov sa v Trenčíne začne na budúci týždeň
Zber vianočných stromčekov sa v Trenčíne začne 10. januára. Mestská rozpočtová organizácia Mestské hospodárstvo a správa lesov ich bude zbierať vždy v utorok až do 14. februára.
viac
22.03.2017
Petržalka odvezie nadrozmerný odpad opäť bezplatne
Deväťdesiat veľkokapacitných kontajnerov rozmiestni opäť petržalská samospráva bezplatne na rôznych miestach podľa naplánovaného harmonogramu. Kontajnery sú určené na nadrozmerný odpad ako sú veľké kusy nábytku, stoly, stoličky, matrace.
viac
27.08.2020
Obec Čečejovce svojpomocne zriadila zberný dvor
Eliminovať čierne skládky vo svojom katastri chce obec Čečejovce v okrese Košice-okolie prostredníctvom zberného dvora, ktorý zriadila. Otvorili ho v polovici júna, odvtedy z neho vyviezli 12 veľkoobjemových kontajnerov odpadu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %