Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
12.06.2020 03:30

Jarné upratovanie mesta pokračuje v sobotu na Sihoti


Snímka zdroj: (trencin.sk).


V Trenčíne pokračuje v sobotu (13. 6.) organizované jarné upratovanie mesta na sídlisku Sihoť. Informovala o tom trenčianska hovorkyňa Erika Ságová.


„Veľkoobjemové kontajnery budú od 8.00 do 12.00 hod. k dispozícii na uliciach M. Turkovej, Golianovej, Nábrežnej, Nálepkovej a na Holubyho námestí. Popoludní od 13.00 do 17.00 hod. pristavia kontajnery na Ulici pod čerešňami a na Pádivého, Považskej, Hodžovej a Hurbanovej ulici,” informovala hovorkyňa.

Jarné upratovanie vykonáva mesto Trenčín prostredníctvom spoločnosti Marius Pedersen v spolupráci s mestskou políciou a občanmi. Mesto apeluje na obyvateľov, aby dodržiavali všetky aktuálne platné bezpečnostné opatrenia, ako je rúško, rukavice, dostatočná vzdialenosť od seba a nezdržiavanie sa v skupinách.

„Keďže v zmysle zákona platí zákaz ukladania biologicky rozložiteľného odpadu na skládku, zber odpadu sa uskutočňuje do dvoch rôznych veľkoobjemových kontajnerov. Jeden slúži výhradne na odkladanie biologicky rozložiteľného odpadu (konáre, odpad zo záhrad, trávnikov a pod.), druhý na odkladanie iného odpadu, okrem drobného stavebného odpadu. Hádzať do veľkoobjemových kontajnerov akýkoľvek iný odpad ako ten, na ktorý je kontajner určený, je prísne zakázané,” zdôraznila Ságová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.10.2017
V Handlovej začalo jesenné upratovanie
Ročne sa v meste vykonávajú dve celomestské upratovania. To prvé robili Handlovčania v apríli Počas jarného upratovania pod názvom „V Handlovej kvitnú kvety, nie smeti“ spoločnosť HATER - HANDLOVÁ spol. s r.o. odviezla 48,12 ton odpadu na skládku a autá zvážajúce odpad najazdili 867 km.
viac
05.02.2018
Počas jesenného upratovania vyzbierali v Trenčíne vyše 300 ton odpadu
Počas jesenného upratovania sa v minulom roku vyzbieralo v Trenčíne viac ako 300 ton odpadu. Počas ôsmich sobôt od konca septembra do polovice novembra vyzbierali na 84 stanovištiach v Trenčíne 120 kontajnerov s objemným odpadom a 90 kontajnerov s biologicky rozložiteľným odpadom.
viac
17.08.2019
V Trenčíne testujú lisy na PET fľaše
Vložiť, povoliť vrchnáčik, stlačiť a zatvoriť – štyri jednoduché úkony a do kontajnera sa vojde o 80 percent viac. V Trenčíne testujú lisy na plastové fľaše.
viac
01.04.2020
Technické služby v Prešove obnovili jarné upratovanie v meste
Technické služby mesta Prešov od stredy obnovujú jarné upratovanie v meste, ktoré bolo pozastavené 16. marca. Zber objemného odpadu z domácností budú vykonávať prostredníctvom veľkoobjemových kontajnerov. Informovala o tom tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %