Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
10.10.2016 11:00

Stropkov investoval do opravy parku, osvetlenia i dopravy


Na novom plote v mestskom parku je umiestnený aj erb Stropkova. Snímka zdroj: (archív mesta Stropkov).


Stropkovská samospráva sa na prelome leta a jesene zamerala na realizáciu viacerých menších investičných akcií. Novinkou v centre mesta je kompletná obnova oplotenia v historickom parku, ktoré bolo podľa dostupných informácií staré približne 70 rokov.


"Po vyspravení oporných múrov a stĺpikov sme pristúpili k výmene jednotlivých polí, pričom niektoré z nich sme sa rozhodli dotvoriť erbom mesta," priblížil primátor Stropkova Ondrej Brendza. "Postupne sa obnove parku chceme venovať aj v budúcnosti a verím, že sa nám jednotlivé zámery podarí zrealizovať," dodal. Ďalšou investíciou je podľa primátora osadenie 26 nových stĺpov verejného osvetlenia na Ulici Matice slovenskej.      

Radnica v spolupráci s Prešovským samosprávnym krajom vyriešila tiež dlhotrvajúci problém obyvateľov mestskej časti Sitníky. Pre chýbajúcu zastávku tam nezastavovali autobusy v smere od Vojtoviec, čo občanom komplikovalo presun do mesta a späť. "Toto je už minulosťou a po splnení všetkých administratívnych náležitostí je od septembra nová zastávka na Vojtovskej ulici v prevádzke a je riadne zahrnutá v cestovných poriadkoch autobusových prepravcov," povedal Brendza.       

Samospráva vybudovala aj šesť nových parkovacích miest na Hrnčiarskej ulici. Zamerala sa aj na zvýšenie bezpečnosti dopravy v centre. Od konca septembra si vodiči v Stropkove zvykajú na novinku na Cintorínskej ulici, kde boli nainštalované tri spomaľovacie pásy. Prvým krokom bolo zníženie maximálnej povolenej rýchlosti na 30 kilometrov za hodinu, ku ktorému mesto pristúpilo v letných mesiacoch.       

"Všetky tieto menšie i väčšie investície kryjeme z vlastného rozpočtu a realizujeme vlastnými kapacitami podniku Služba. Verím, že do konca roka sa nám niektoré z rozbehnutých akcií podarí stihnúť a postupne sa začíname pripravovať na budúci rok, kedy pre mesto a jeho obyvateľov pripravujeme ďalšie zmysluplné aktivity a projekty," uzavrel primátor.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.06.2016
Radnica má záujem zrevitalizovať park pred úradom práce
Zrevitalizovať park pred úradom práce v širšom centre mesta má záujem prievidzská radnica. Na prvú etapu projektu za viac ako 220 000 eur, ktorá má riešiť obnovu jeho verejnej zelene, žiada financie z nadácie.
viac
16.01.2017
Radnica plánuje v tomto roku investovať takmer 3,8 milióna eur
Liptovskohrádocká samospráva plánuje v tomto roku investovať do zveľadenia mesta takmer 3,8 milióna eur. Najviac finančných prostriedkov je nasmerovaných do revitalizácie mestských športovísk pre deti a mládež.
viac
02.06.2020
EÚ pre ďalšie generácie a revidovaný rozpočet EÚ 2021-2027
Európska komisia minulý týždeň navrhla očakávaný nový nástroj na oživenie hospodárstva nazvaný EÚ pre ďalšie generácie v hodnote 750 miliárd EUR. Tento návrh sa spája s prepracovaným dlhodobým rozpočtom EÚ na roky 2021 - 2027, ktorý celkovo predstavuje 1,85 bilióna EUR.
viac
22.07.2020
Mesto počas letných prázdnin rekonštruuje MŠ a ZŠ za 3,6 milióna eur
Mesto Košice počas letných prázdnin opravuje spolu 42 škôl a školských zariadení vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti, hodnota prác dosahuje viac ako 3,6 milióna eur. Informoval o tom hovorca magistrátu Vladimír Fabian.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %