Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
30.09.2021 09:45

Stretávajú sa predstavitelia štyroch regionálnych združení


Snímka zo stretnutia. Zdroj: ZMOS


Pracovné stretnutie primátorov a starostov z Regionálnych združení miest a obcí z regiónu JE Jaslovské Bohunice, Stredného Považia, obcí Podunajskej oblasti a Považskobystrického regionálneho združenia miest a obcí sa koná na Podbanskom od stredy 29. septembra 2021 do piatku 1. októbra 2021.


Jeho účastníkov v úvode okrem zástupcov jednotlivých združení pozdravil aj predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) a primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger a poslanec Národnej rady Slovenskej republiky a rektor Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne Jozef Habánik. Celého stretnutia sa zúčastňuje 1. podpredseda ZMOS a starosta obce Košeca Radomír Brtáň.

V rámci programu zástupcovia samosprávy absolvujú aj konzultačný seminár na tému Nakladanie s majetkom obce pod vedením lektora Jozefa Tekeliho a čaká ich aj športovo relaxačné dopoludnie.

Branislav Tréger vo svojom vystúpení informoval o aktivitách Kancelárie ZMOS i o práci ZMOS, rovnako i o plánoch do ďalšieho obdobia.

„Účasť na takýchto stretnutiach považujem za veľmi dôležitú. Získavame cenné informácie, a poznatky, ktoré následne riešime s predstaviteľmi štátu. Kolegovia zo samosprávy sa zaujímali o aktuálnu situáciu v sociálnej oblasti, hovorili sme tiež o problematike stavebného zákona a odpadového hospodárstva. Je výborné, že sa stretávajú zástupcovia z viacerých samospráv, ktorí si aj takto vymieňajú informácie a skúsenosti,“ uviedol Branislav Tréger.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.06.2019
Samosprávne kraje majú s mestami a obcami veľa spoločných tém
Trnavský župan a predseda Združenia samosprávnych krajov SK 8 Jozef Viskupič sa v utorok, 25. júna 2019, stretol s novým predsedom Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislavom Trégerom.
viac
10.08.2020
Prvé stretnutie predsedu ZMOS s ministrom dopravy k výstavbe nájomných bytov
Minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal v piatok 7. augusta 2020 navštívil Okres Ružomberok v rámci kontrolného dňa na výstavbe úseku diaľnice D1 Ivachnová - Hubová.
viac
02.09.2020
Regionálne oslavy SNP so silným odkazom
Partizánska lúka na Podbanskom bola v nedeľu 30. augusta 2020 dejiskom regionálnych osláv 76. výročia Slovenského národného povstania. Zúčastnil sa ich aj brigádny generál vo výslužbe, priamy účastník Slovenského národného povstania, 98-ročný Ján Iľanovský.
viac
10.09.2020
Vzácne čriepky problémov bude treba poskladať a riešiť
V rámci svojich pracovných ciest po slovenských regiónoch navštívil predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislav Tréger v spoločnosti starostu košickej mestskej časti Juh Jaroslava Hlinku a ústredného riaditeľa Kancelárie ZMOS Michala Kaliňáka mesto Košice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %